Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα

Συρία: Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα

Πολλά κτίσματα έχουν σωθεί στην αρχαία Παλμύρα, αποκάλυψε το Σάββατο ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ, επικαλούμενος εικόνες που τραβήχτηκαν από κάμερα μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Συρία θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα μνημεία που καταστράφηκαν. «Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα» σημείωσε.

Πολλά κτίσματα έχουν σωθεί στην αρχαία Παλμύρα, αποκάλυψε το Σάββατο ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας, Μααμούν Αμπντελκαρίμ, επικαλούμενος εικόνες που τραβήχτηκαν από κάμερα μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Συρία θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα μνημεία που καταστράφηκαν.

Ο συριακός στρατός προελαύνει στην Παλμύρα, τον έλεγχο της οποίας είχε καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ ελέγχουν τμήμα της αρχαίας πόλης με τα ρωμαϊκά ερείπια.

Τον Αύγουστο οι τζιχαντιστές ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς, του Βήλου και του Βάαλ Σαμίν που θεωρούνταν πολιτιστικά ορόσημα επί 2.000 χρόνια.

Τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτήρισαν την καταστροφή τους έγκλημα πολέμου.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων της Συρίας δήλωσε το Σάββατο ότι οι Αρχές θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τους ναούς, τα ταφικά μνημεία και την Αψίδα του Θριάμβου που επίσης καταστράφηκαν.

«Θα τα ξαναχτίσουμε με τις πέτρες που απέμειναν, με τις κολόνες που απέμειναν. Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Αμπντελκαρίμ, πρόσφατα βίντεο, μεταξύ των οποίων και ένα που τραβήχθηκε από κάμερα μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αποκάλυψαν ότι πολλά κτίσματα έχουν σωθεί, όπως το αμφιθέατρο και η λεωφόρος με τις κιονοστοιχίες, ενώ το τείχος γύρω από τον Ναό του Βήλου παραμένει όρθιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024