Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο επιβατικό drone θέλει να σας πετάξει στη δουλειά

Το πρώτο επιβατικό drone θέλει να σας πετάξει στη δουλειά

Από τα εκατοντάδες drones που παρουσιάζονται στο Λος Άντζελες στη φετινή CES, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει: είναι το Ehang 184, το πρώτο drone για τη μεταφορά ανθρώπων.

Από τα εκατοντάδες drones που παρουσιάζονται στο Λας Βέγκας στη φετινή CES, τη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του κόσμου, υπάρχει ένα που ξεχωρίζει: είναι το Ehang 184, το πρώτο drone για τη μεταφορά ανθρώπων.

Πηδάλιο και άλλα χειριστήρια δεν υπάρχουν, αφού το αεροσκάφος είναι πλήρως αυτόνομο, βασιζόμενο σε αισθητήρες και υπολογιστές για να απογειώνεται, να πετά και να προσγειώνεται μόνο του.

Διαβάστε επίσης:


«Οι επιβάτες δεν θα είναι πιλότοι. Στο μέλλον δεν θα χρειάζεται άδεια, αφού εσείς είστε απλώς ο επιβάτες» δήλωσε στο Reuters ο Ντέρικ Ζιόνγκ, συνιδρυτής της κινεζικής Ehang.

Το μόνο που έχει στην καμπίνα του είναι ένα tablet που επιτρέπει στους επιβάτες να δίνουν εντολή για απογείωση και να ρυθμίζουν τον κλιματισμό.

Στη σημερινή του μορφή, το Ehang 184 μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο σε ύψος μέχρι 11.500 πόδια ή 3.505 μέτρα.

Μπορεί να διανύει αποστάσεις μέχρι 32 χιλιόμετρα πετώντας για 23 λεπτά με ταχύτητα 101 χιλιομέτρων ανά ώρα, είπε ο Ζιόνγκ.

Το γεγονός ότι το drone βασίζεται σε οκτώ έλικες, επισήμανε ο ίδιος, αυξάνει την πιθανότητα ασφαλούς προσγείωσης σε περίπτωση βλάβης σε πολλαπλά συστήματα.

Για το ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης, η Ehang σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρο ελέγχου πτήσης που θα παρακολουθεί όλα τα drone της εταιρείας και θα παρεμβαίνει αν υπάρξει ανάγκη.

Εφόσον οι αρμόδιες αρχές επιτρέψουν την πώληση του επιβατικού drone, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το αγοράσουν για 200 με 300 χιλιάδες δολάρια.

Μια μάλλον μικρή τιμή για να αποφύγει κανείς την κίνηση και να πετάξει μέχρι τη δουλειά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024