Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ροντ Παραντό: Ο πιτσιρικάς που είπε «βούλωσέ το» στην Ντενέβ μιλά στο in.gr

Ροντ Παραντό: Ο πιτσιρικάς που είπε «βούλωσέ το» στην Ντενέβ μιλά στο in.gr

Από το προαύλιο του σχολείου του μπροστά στις κινηματογραφικές κάμερες στο πλευρό της Κατρίν Ντενέβ. Ο Ροντ Παραντό πρωταγωνιστεί στο Με Ψηλά το Κεφάλι και ερμηνεύει έναν νεαρό με «δύσκολη» εφηβεία που χρειάζεται τη βοήθεια δικαστή. Ο ηθοποιός βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο in.gr

Από το προαύλιο του σχολείου του μπροστά στις κινηματογραφικές κάμερες στο πλευρό της μεγάλης γαλλίδας ηθοποιού Κατρίν Ντενέβ. Ο Ροντ Παραντό πρωταγωνιστεί στο Με Ψηλά το Κεφάλι της Εμανουέλ Μπερκό και ερμηνεύει έναν νεαρό με «δύσκολη» εφηβεία που χρειάζεται τη βοήθεια μιας δικαστή.

Ο 19χρονος ηθοποιός βρέθηκε στην Αθήνα στη διάρκεια των 21ων Νυχτών Πρεμιέρας και μίλησε στο in.gr για τα ενδιαφέροντά του, την πρώτη του φορά στις Κάννες, καθώς και το «βούλωσέ το» προς την Κατρίν Ντενέβ.

«Πριν από αυτή την ταινία δεν είχα σχέση με την υποκριτική» λέει ο νεαρός ηθοποιός. «Σπούδαζα σε τεχνικό επαγγελματικό Λύκειο. Μια μέρα ήμουν έξω από το σχολείο μου και κάπνιζα χαλαρός, όταν ήρθε μία κοπέλα, η οποία έκανε casting στον δρόμο. Πέρασα την ίδια στιγμή από casting στην αίθουσα διδασκαλίας. Μετά πέρασα και από άλλα casting και έτσι πήρα τον ρόλο» λέει.

Σε μία από τις σκηνές της ταινίας ο Μαλόνι, ο χαρακτήρας που ερμηνεύει, εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στον χαρακτήρα της Κατρίν Ντενέβ. «Στην ταινία προσβάλλω κυρίως την διευθύντρια του σχολείου, όχι τόσο τη δικαστή. Βέβαια, της λέω κάποια στιγμή «βούλωσέ το»».

Πώς ήταν όμως που είχε απέναντί του την Κατρίν Ντενέβ; «Την γνώρισα πριν από τα γυρίσματα της ταινίας, κάναμε κάποια δοκιμαστικά μαζί. Την είδα, της είπα καλημέρα, ήμουν αρκετά συγκινημένος. Είχα άγχος γιατί είναι πολύ μεγάλη ηθοποιός, αλλά στη συνέχεια αφέθηκα και πήγαν όλα πολύ καλά».

Δηλώνει ότι περισσότερο άγχος αισθανόταν επειδή ο ρόλος είχε απαιτητικές σκηνές και ανησυχούσε ότι δεν θα τα καταφέρει. «Με το που βρέθηκα μπροστά στις κάμερες, το ξεπέρασα. Με βοήθησαν όλοι οι ηθοποιοί» σημειώνει.

Η ταινία αποτελεί μια εξιδανικευμένη οπτική για τις κοινωνικές υπηρεσίες στη Γαλλία. Είναι, όντως, έτσι τα πράγματα; «Στη Γαλλία, οι Αρχές προσπαθούν να υποστηρίξουν τους εφήβους που έχουν προβλήματα και υπάρχουν πολλοί που το προσπαθούν και υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν άλλο, τα παρατάνε και αλλάζουν δουλειά. Αλλά υπάρχουν και αυτοί που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν» σημειώνει.

Η πρώτη εμπειρία μπροστά από τις κάμερες ήταν θετική και ο Ροντ Παραντό δεν θέλει να εγκαταλείψει την υποκριτική. «Θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας ηθοποιός. Πουθενά δεν έχω νιώσει καλύτερα όσο στα γυρίσματα. Καμία άλλη δουλειά δεν έχω νιώσει ότι με ολοκληρώνει και με γεμίζει τόσο πολύ. Θέλω να συνεχίσω να γυρίζω ταινίες και να ερμηνεύω ρόλους» λέει.

«Μου αρέσουν οι ταινίες των δημιουργών. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα μπλοκμπάστερ, οι χολιγουντιανές εκρήξεις. Προτιμώ κάτι πιο ρεαλιστικό που να μιλά για τις ζωές των ανθρώπων» σημειώνει.

Η ταινία ήταν η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ των Καννών. Πώς ήταν να βρίσκεται ξαφνικά από το προαύλιο του σχολείου του στο κόκκινο χαλί του μεγαλύτερου Φεστιβάλ του κόσμου;

«Δεν μπορείς να σταθείς όρθιος» παραδέχεται ο νεαρός ηθοποιός. «Είναι τόσο πολλά τα συναισθήματα και τόσο έντονα που νομίζεις ότι θα σπάσει η καρδιά σου. Σε έχουν σε ένα βάθρο. Ξαφνικά βρίσκεσαι στο κόκκινο χαλί, όλοι φωνάζουν το όνομα σου, μιλάνε για σένα. Είναι πολύ παράξενο. Τη μία στιγμή είσαι το κέντρο του κόσμου και την επόμενη κανείς δεν ασχολείται μαζί σου. Έχει περάσει η στιγμή και όλοι ασχολούνται με το επόμενο πρόσωπο, την επόμενη ταινία. Η καρδιά σου χτυπάει για λίγο με τρόπο ιδιαίτερο, διαφορετικό. Αλλά μετά είναι δύσκολο να επιστρέψεις στην κανονική ζωή» λέει.

Πόσο δύσκολο ήταν να ερμηνεύσει τον ρόλο του Μαλόνι; «Βασίστηκα στα βιώματα μου. Μένω στα γαλλικά προάστια, ξέρω παιδιά που είναι βίαια, που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, δεν ήταν κάτι άγνωστο για μένα» λέει.

Στην ταινία επικρατεί μία ένταση ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών εθνικοτήτων. Πώς είναι η ζωή στα προάστια του Παρισιού; «Δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος» λέει ο Παραντό. «Το ζήτημα είναι ο νόμος του πιο ισχυρού. Στο κέντρο του Παρισιού τα πράγματα είναι πιο cool, στα προάστια είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα. Υπάρχει βία, αλλά δεν συμβαίνουν αγριότητες».

* Η ταινία «Με το Κεφάλι Ψηλά» κυκλοφορεί από σήμερα, Πέμπτη, στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή Rosebud.21 και Feelgood.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024