Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ για όποιον καλλιεργεί «μεταλλαγμένα» στην Ελλάδα

Πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ για όποιον καλλιεργεί «μεταλλαγμένα» στην Ελλάδα

Πρόστιμο ύψους έως και 500.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε όποιον επιχειρήσει να καλλιεργήσει γενετικά τροποποιημένα φυτά επί ελληνικού εδάφους. Το σχέδιο νόμου τέθηκε την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση.

Πρόστιμο ύψους έως και 500.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε όποιον επιχειρήσει να καλλιεργήσει «μεταλλαγμένα» φυτά επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, το οποίο τέθηκε σήμερα, Τετάρτη, σε διαβούλευση, σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει την απαγόρευση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ή εισάγει «μεταλλαγμένους» σπόρους στην Ελλάδα -ανεξάρτητα από ενδεχόμενη αστική ή ποινική ευθύνη-, θα επιβάλλεται κατ’ αποκοπή πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε στρέμμα καλλιέργειας έως του ύψους των 500.000 ευρώ. Εφόσον η παράβαση αφορά σε καλλιέργεια «μεταλλαγμένων», θα επιβάλλεται η άμεση καταστροφή της καλλιέργειας από τον καλλιεργητή.

Διαβάστε επίσης:

Τα πρόστιμα που θα εισπράττονται θα αποδίδονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκε η παράβαση.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα λαμβάνονται μέτρα για την πιστοποίηση και εμπορία των σπόρων σποράς των μη γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών καλλιεργούμενων φυτών ως προς την παρουσία προσμείξεων με «μεταλλαγμένους» σπόρους.

Μάχη Τράτσα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024