Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καρφιά» Ζωής κατά την παραλαβή του επίσημου εκλογικού αποτελέσματος

«Καρφιά» Ζωής κατά την παραλαβή του επίσημου εκλογικού αποτελέσματος

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης για την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν δρομολογηθεί προτού τυπικά ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Η κ.  Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο Προεδρικό στις 15:00. Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Με την Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης για την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Ευχαριστώ για την ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, εγώ με τη σειρά μου θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσω την αποτύπωση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των κομμάτων στη Βουλή» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο Προεδρικό στις 15:00.

Άφησε επίσης και μια αιχμή για το γεγονός ότι οι διαδικασίες είχαν ήδη δρομολογηθεί, αναφερόμενη στα όσα είδε «από τα Μέσα Ενημέρωσης» το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, όταν οι Τσίπρας και Καμμένος προανήγγειλαν τη συνεργασία.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών μετέβη στο Προεδρικό για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Ως υπεύθυνος για τη διενέργεια των εκλογών ήρθα να ενημερώσω τον Πρόεδρο για τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, για τα αποτελέσματα των εκλογών και να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε» δήλωσε ο κ. Μανιτάκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Σε ερώτηση αν θα μετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση απάντησε: «Αυτή τη στιγμή επιστρέφω στο σπίτι μου». Ερωτηθείς αν τον ενδιαφέρει, απάντησε: «Να υπηρετήσω τον τόπο ναι, ως υπουργός όχι».

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το απόγευμα (20:00) αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ την Τρίτη αναμένεται η ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπήσει στη σύνοδο και τον κύπριο πρόεδρο έπειτα από αίτημα του ίδιου του κ. Αναστασιάδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024