Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγκάθι για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ο φράχτης στον Έβρο

Αγκάθι για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ ο φράχτης στον Έβρο

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και εσωκομματικών διαφωνιών έχει μετατραπεί το θέμα με τον φράχτη στον Έβρο, ενώ με αφορμή την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία σε μήκος περίπου 100 μέτρων στον φράχτη, αναζωπυρώθηκαν με δηλώσεις οι διαφωνίες.

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και εσωκομματικών διαφωνιών έχει μετατραπεί το θέμα με τον φράχτη στον Έβρο, ενώ με αφορμή την καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία σε μήκος περίπου 100 μέτρων στον φράχτη, αναζωπυρώθηκαν με δηλώσεις οι διαφωνίες.

Σύμφωνα με τα Νέα, το θέμα προκαλεί πονοκέφαλο στη νέα κυβέρνηση και μάλιστα όχι μόνον μεταξύ των δύο εταίρων -με δεδομένη τη θέση των ΑΝΕΛ για τους μετανάστες. Διάσταση απόψεων επικρατεί και ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτική υπήρξε μετά την πρόσφατη καταστροφή μέρους του φράχτη η ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. «Έπεσε ο φράχτης του Εβρου! Η φύση είναι σοφή και ενίοτε εκδικείται, αλλά σίγουρα αποδεικνύει πως τα έργα των ανθρώπων είναι εφήμερα…» σχολίασε, ενώ σε υστερόγραφό του ανέφερε: «Ελπίζω να μην τρέξει κανένας να δηλώσει πως θα τον ξαναστήσει».

Αντιφάσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιας για τη Μεταναστευτική Πολιτική Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του επίσης αναπληρωτή στο ίδιο υπουργείο με αρμοδιότητα στον τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

«Ο φράχτης στον Έβρο δούλεψε, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης» τόνισε ο κ. Πανούσης, εμφανιζόμενος σε κάθε περίπτωση υπέρμαχος της διατήρησής του καθώς, όπως είπε, είναι υποχρέωση της χώρας να περιφρουρεί τα σύνορά της. «Αν μπει, περάσει τα σύνορα, ένας άνθρωπος θα έχει στέγη, τροφή, νοσοκομειακή περίθαλψη. Θα είναι ανθρώπινες οι συνθήκες. Αυτό είναι πολιτισμός» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε αναφερθεί στην κατεδάφιση του φράχτη,ως μία από τις άμεσες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ανοιχτών συνόρων ώστε να εισέρχονται οι πρόσφυγες.

«Υπάρχει μία διεθνής συνθήκη που δεν αμφισβητεί κανείς και αφορά τους πρόσφυγες. Σύμφωνα με αυτήν πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοικτός δρόμος για να μπαίνουν όλοι οι πρόσφυγες και να ζητάνε άσυλο» σημείωνε σε παλαιότερες δηλώσεις της. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως και στον Έβρο απαιτείται να υπάρχει δίοδος και να μην είναι αδιαπέραστα τα σύνορα. «Κατά την είσοδο των ξένων δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας. Αν το δηλώσει, πρέπει να τον αφήσουμε να μπει και να εξεταστεί μετά η αίτησή του» διευκρίνιζε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024