Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παπαδημούλης: Αηδιαστική η στήριξη Λεπέν προς ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης: Αηδιαστική η στήριξη Λεπέν προς ΣΥΡΙΖΑ

Ψεύτικη και αηδιαστική χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης τη δήλωση στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τη γαλλίδα ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία εξέφρασε την ελπίδα να νικήσει το κόμμα της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη, σχολίασε η ΝΔ.

Ψεύτικη και αηδιαστική χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με μήνυμά του στο twitter, τη δήλωση στήριξης προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τη γαλλίδα ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς. Η δήθεν ‘συμπάθεια’ της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική» ανέφερε.

Η Μαρίν Λεπέν, μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, δήλωσε ότι ελπίζει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Βολές από τα άλλα κόμματα

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε πως «στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση».

«Ο κ. Τσίπρας βρήκε τον μόνο σύμμαχό του στην Ευρώπη στο πρόσωπο της κας Λεπέν. Η ακροδεξιά σύμμαχός του, με δήλωση της στη Λε Μοντ λέει ότι ‘επιθυμούμε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί στην ουσία αυτό θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών’!

» Στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση. Μόνον ο ίδιος επιχειρεί να το κρύψει. Ο κ. Τσίπρας είναι το ατύχημα που ΔΕΝ θα συμβεί ποτέ στην Ελλάδα!» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Η απάντηση ήρθε αμέσως από την Κουμουνδούρου, η οποία ανέφερε: «Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ. Μπαλτάκου και του κ. Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή δήλωσε: «Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών».

«Η πολιτική αλλαγή στη Ελλάδα δεν πρέπει να σηματοδοτήσει και δεν θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού. Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι ο αγώνας για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης μέσα από την πολιτική δημοκρατική ενοποίηση της» σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

Πώς ερμηνεύει ο Monde τη δήλωση Λεπέν

Για τη δήλωση της Λεπέν η γαλλική εφημερίδα σημειώνει πως η ηγέτις της γαλλικής Ακροδεξιάς και υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάποια αντίφαση στην υποστήριξη ενός κόμματος το οποίο κινείται «μεταξύ Αριστεράς και Ακρας Αριστεράς».

«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών» λέει η Λεπέν.

«Η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική. Αυτό δεν με κάνει αγωνίστρια της Ακρας Αριστεράς. Δεν συμφωνούμε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε όμως με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνει.

Προσθέτει ότι η νίκη του κόμματος της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ενισχύσει το στρατόπεδο των ευρωσκεπτικιστών, μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Η Λεπέν τονίζει, πάντως, ότι η υποστήριξή της σε μια «αντίπαλη» πολιτική οικογένεια είναι τακτική και ειδικού χαρακτήρα, ενώ εκφράζει την ελπίδα μέρος του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, το πιο συντηρητικό, να αλλάξει στάση σε σχέση με την «απόλυτη υποστήριξη» προς την ΕΕ.

Ο Monde εκτιμά ότι η υποστήριξη της Λεπέν στον ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταξύ άλλων και τον χαρακτήρα της αποστασιοποίησης από τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Η Λεπέν πρόσθεσε επίσης ότι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, όπου «δεν υπάρχει ισοδύναμο με το Εθνικό Μέτωπο, την θέση μας την καταλαμβάνει η άκρα Αριστερά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μαρίν Λεπέν εστιάζει στην αριστερά της Αριστεράς. Κοιτάζει προσεκτικά τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος από τις αρχές του 2000.

Το 2003, έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ στο Παρίσι, λέγοντας ότι το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης κάνει «καλές ερωτήσεις, αλλά (έχει) λάθος απαντήσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024