Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος με σύμβουλο του Ερντογάν που κλώτσησε διαδηλωτή για το ορυχείο

Σάλος με σύμβουλο του Ερντογάν που κλώτσησε διαδηλωτή για το ορυχείο

Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα έχει ρίξει λάδι στη φωτιά των οργισμένων αντιδράσεων: Η φωτογραφία ενός συμβούλου του πρωθυπουργού Ερντογάν να κλωτσάει διαδηλωτή στη Σόμα που κρατούν πεσμένο στο έδαφος δύο στρατιώτες έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου. «Έβρισε εμένα και τον πρωθυπουργό, τι να έκανα;» δικαιολογείται ο σύμβουλος.

Η στάση της τουρκικής κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα έχει ρίξει λάδι στη φωτιά των οργισμένων αντιδράσεων: Η φωτογραφία ενός συμβούλου του πρωθυπουργού Ερντογάν να κλωτσάει διαδηλωτή στη Σόμα που κρατούν πεσμένο στο έδαφος δύο στρατιώτες έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Το περιστατικό προστίθεται στην τουλάχιστον περίεργη παρατήρηση του Ερντογάν στο σημείο της τραγωδίας πως «δυστυχήματα συμβαίνουν παντού». Ο πρωθυπουργός είχε γίνει δεκτός στην πόλη με αποδοκιμασίες, ακόμη και κλωτσιές στην οχηματοπομπή του.

Στο περιθώριο εκείνων των περιστατικών την Τετάρτη, ο Γιουσούφ Γερκέλ, σύμβουλος του πρωθυπουργού, εξοργίστηκε και επιτέθηκε εναντίον διαδηλωτή που φώναζε συνθήματα εναντίον του Ερντογάν.

Ο διαδηλωτής είχε ακινητοποιηθεί από δύο στρατιώτες, που τον κρατούσαν στο έδαφος, αλλά αυτό δεν ηρέμησε τον Γερκέλ. Αντιθέτως, ο σύμβουλος άρχισε να τον κλωτσάει εξοργισμένος με «ζήλο» που αποτυπώθηκε στο φακό.

Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο των τουρκόφωνων κοινωνικών δικτύων αλλά και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με την Hurriyet, ο Γερκέλ επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας: «Προσέβαλε εμένα και τον πρωθυπουργό, τι έπρεπε να κάνω;».

Η υποδοχή του πρωθυπουργού με αποδοκιμασίες στη Σόμα ήταν σπάνια για την τουρκική πολιτική. Ο Ερντογάν κατέφυγε σε κατάστημα της πόλης.

Η «φυγή στο σούπερ μάρκετ», ως συμβολικό αποκορύφωμα του κλίματος που αντιμετώπισε ο Ερντογάν, έχει γίνει έμπνευση για το Twitter: Φωτογραφία -ψεύτικη, όπως όλα δείχουν- με τον πρωθυπουργό να περιμένει καθισμένος σε σκαμπό στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ έχει αποδείξει τη δημιουργικότητα των χρηστών του τουρκόφωνου διαδικτύου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024