Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας σε σχολεία από τους Γιατρούς του Κόσμου

Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας σε σχολεία από τους Γιατρούς του Κόσμου

Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά της Αθήνας ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου μέσω της πρωτοβουλίας «Αδαμαντιάδα» που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών των μαθητών σε 60 δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, που στελεχώνουν την κινητή μονάδα, ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας.

Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας για τα παιδιά της Αθήνας ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου μέσω της πρωτοβουλίας «Αδαμαντιάδα» που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών των μαθητών σε 60 δημοτικά σχολεία της Αθήνας.

Το πρόγραμμα αυτό, μέσω των εθελοντών παιδοδοντιάτρων που το στελεχώνουν και μιας άρτιας σε εξοπλισμό κινητής οδοντιατρικής μονάδας, περιλαμβάνει εκστρατείες ευαισθητοποίησης σε 60 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αθηναίων και πρωτογενή έλεγχο της στοματικής υγείας των παιδιών.

Οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, που στελεχώνουν την κινητή μονάδα, ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα να παραπεμφθούν και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη βασική περίθαλψη.

Η παραπομπή για τις δυσκολότερες οδοντιατρικές περιπτώσεις πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο «Αδαμαντιάδα – Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και των Γιατρών του Κόσμου και υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024