Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις της εβραϊκής ένωσης θυμίζουν «μονταζιέρα» της Συγγρού

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις της εβραϊκής ένωσης θυμίζουν «μονταζιέρα» της Συγγρού

Απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την δημόσια τοποθέτηση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee -AJC) για τις προκλητικές τοποθετήσεις του Θ.Καρυπίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εντελώς αναίτια επίθεση» σε βάρος του κόμματος και τονίζει ότι ο τρόπος διατύπωσης «παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού».

Απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την δημόσια τοποθέτηση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee -AJC) με αφορμή τις προκλητικές τοποθετήσεις που διατύπωσε στο Facebook ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εντελώς αναίτια επίθεση» σε βάρος του κόμματος από τον εκτελεστικό διευθυντή της AJC, Ντέιβιντ Χάρις. Τονίζει, μάλιστα, ότι ο τρόπος διατύπωσής του «παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι έχει σταθεί έμπρακτα απέναντι στους νεοναζί και στους αρνητές του Ολοκαυτώματος και χαρακτηρίζει άστοχες τις δηλώσεις του Ντέιβιντ Χάρις.

«Αν ο κ. Χάρις είναι απληροφόρητος τότε οφείλει να ενημερωθεί σχετικά με το ποιοι είναι εκείνοι των οποίων πλέκει το εγκώμιο» αναφέρει.

Σφοδρή επίθεση κατά Βορίδη και Γεωργιάδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του εξαπολύει δριμύτατη επίθεση κατά του Μ.Βορίδη και του Αδ.Γεωργιάδη, αλλά και κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «στη Νέα Δημοκρατία και στον περίγυρο του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινούνται σύμβουλοι, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν εκφράσει ρατσιστικές απόψεις και αντιλήψεις».

«Μπορεί ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, αν θέλει, να απευθυνθεί αρμοδίως στο Ισραήλ για περαιτέρω πληροφόρηση. Θα πληροφορηθεί σίγουρα ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε ο διάδοχος του σημερινού επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής και Παπαδοπουλικής ΕΠΕΝ.

»Θα πληροφορηθεί επίσης ότι κ. Βορίδης ήταν δεδηλωμένος αντισημίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Θα πληροφορηθεί ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα ότι ο κ. Βορίδης ηγείτο στο παρελθόν ξενοφοβικού και ακροδεξιού κόμματος, που λειτουργούσε ως φορέας αντισημιτικών και ρατσιστικών απόψεων, του «Ελληνικού Μετώπου». Κυρίως, όμως, θα πληροφορηθεί ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, όπως επίσης και ο σημερινός υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

»Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι ένας από τους βασικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξε «μαθητής» ενός δηλωμένου αντισημίτη, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγγράψει βιβλίο εναντίον των Εβραίων και τηρεί στάση αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, στα χρόνια της νιότης του φωτογραφιζόταν με ναζιστικές στολές, μιμούμενος τον Χίτλερ.

»Τόσο ο Μάκης Βορίδης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξαν μέλη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του οποίου ο πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει διακριθεί για την αντισημιτική του στάση και την εχθρότητά του προς κάθε τι εβραϊκό» τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024