Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόνο πιλοτικά φέτος η τράπεζα θεμάτων για την Α' λυκείου

Μόνο πιλοτικά φέτος η τράπεζα θεμάτων για την Α’ λυκείου

Χωρίς την «τράπεζα θεμάτων» φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί φέτος στην Α' λυκείου το πρώτο στάδιο του νέου εξεταστικού συστήματος, η ολοκλήρωση και εφαρμογή του οποίου θα γίνει το 2016. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εξετάσεις δεν επαρκεί για τον σχηματισμό μιας πλήρους «τράπεζας» με τουλάχιστον 1.000 ερωτήσεις για κάθε ένα από τα 12 εξεταζόμενα μαθήματα.

Χωρίς την «τράπεζα θεμάτων» φαίνεται ότι θα εφαρμοστεί φέτος στην Α’ λυκείου το πρώτο στάδιο του νέου εξεταστικού συστήματος, η ολοκλήρωση και εφαρμογή του οποίου θα γίνει το 2016.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εξετάσεις δεν επαρκεί για τον σχηματισμό μιας πλήρους «τράπεζας» με τουλάχιστον 1.000 ερωτήσεις για κάθε ένα από τα 12 εξεταζόμενα μαθήματα.

Το «νέο λύκειο» προέβλεπε εξετάσεις στην Α’ λυκείου με ζητήματα προερχόμενα κατά 50% από τη «τράπεζα θεμάτων» και κατά 50% της επιλογής των καθηγητών.

Τελικά, για τις εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου, ειδικοί επιστήμονες θα ορίσουν περίπου 150 ερωτήσεις σε κάθε μάθημα της Α’ λυκείου, αλλά οι καθηγητές των σχολείων δεν θα υποχρεούνται να επιλέξουν τις μισές ερωτήσεις από εκεί, ούτε όμως θα τους απαγορευθεί να το πράξουν.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το «Βήμα», μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για να πληρωθεί η θέση του προέδρου της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (ΕΟΕ).

Πρόκειται για θέση-«κλειδί» στα εκπαιδευτικά πράγματα τα επόμενα χρόνια, την οποία διεκδικούν πολλοί αλλά είναι πιθανόν τελικά να μετακινηθεί σε αυτήν πρόσωπο που κατέχει ήδη σημαντική θέση στα θέματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού τα τελευταία χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024