Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς όριο ηλικίας θα λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι βαριά ανάπηροι

Χωρίς όριο ηλικίας θα λαμβάνουν ΕΚΑΣ οι βαριά ανάπηροι

Η χορήγηση ΕΚΑΣ από το 2014 χωρίς όριο ηλικίας σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 80% αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου, αλλάζοντας την άδικη ρύθμιση. Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «θετικό βήμα» το οποίο όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι αρκετό» και προανήγγειλε πρωτοβουλία ώστε να δίνεται το ΕΚΑΣ ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας.

Η χορήγηση ΕΚΑΣ από το 2014 χωρίς όριο ηλικίας σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 80% αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου, αλλάζοντας την άδικη και -αν μη τι άλλο- προκλητική ρύθμιση.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, να μη διακοπεί το ΕΚΑΣ για λόγους ηλικίας σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είπε ο υπουργός Εργασίας, Γ.Βρούτσης, εξερχόμενος του Μαξίμου, όπου πραγματοποείται ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου και άλλων υπουργών.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού αποκαθίσταται μία αδικία εις βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Αποκαθίσταται το ΕΚΑΣ για άτομα με αναπηρία 80% και πάνω, για τα οποία δεν υπάρχει πλέον όριο ηλικίας», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Το 2014 θα είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» πρόσθεσε ο υπουργός και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «θετικό βήμα» το οποίο όμως, όπως σημείωσε, «δεν είναι αρκετό» και προανήγγειλε πρωτοβουλία ώστε να δίνεται το ΕΚΑΣ ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας.

«Έγινε σήμερα ένα θετικό βήμα που όμως δεν είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του σημαντικού ζητήματος του ΕΚΑΣ, που αφορά την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των αναπήρων.

»Πρέπει το ζήτημα αυτό να αντιμετωπισθεί πλήρως -ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και ποσοστού αναπηρίας αφού το ΕΚΑΣ δίνεται αναλογικά- το ταχύτερο δυνατό καθώς η σχετική δημοσιονομική επιβάρυνση είναι περιορισμένη και μπορεί πλέον να καλυφθεί.

»Προς την κατεύθυνση αυτή το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024