Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξωτικά αντιδρούν στην κατασκευή νέας εθνικής οδού στην Ισλανδία

Ξωτικά αντιδρούν στην κατασκευή νέας εθνικής οδού στην Ισλανδία

Στο πεδίο του υπερφυσικού φτάνουν οι αντιδράσεις για το νέο οδικό άξονα που σκοπεύει να φτιάξει η Ισλανδία για τη σύνδεση της χερσονήσου του Άλφτανες με προάστιο του Ρέικιαβικ. Ομάδα πολιτών που αντιτίθεται στο έργο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας λέγοντας πως το έργο δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο το τοπικό οικοσύστημα αλλά και... τα ξωτικά που διαμένουν στην περιοχή.

Στο πεδίο του υπερφυσικού φτάνουν οι αντιδράσεις σε νέο οδικό άξονα που σκοπεύει να φτιάξει η Ισλανδία για την σύνδεση της χερσονήσου του Άλφτανες με προάστιο του Ρέικιαβικ. Ομάδα πολιτών που αντιτίθεται στο έργο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας λέγοντας πως το έργο δεν θέτει μόνο σε κίνδυνο το τοπικό οικοσύστημα αλλά και… τα ξωτικά που διαμένουν στην περιοχή.

Ο άξονας θα ξεκινά από το Άλφτανες (όπου, σημειώνεται, έχει σπίτι και ο ισλανδός πρόεδρος) και θα καταλήγει στο προάστιο του Γκαρνταμπέρ της πρωτεύουσας περνώντας μέσα από περιοχή που δεν κατοικείται. Από ανθρώπους, τουλάχιστον.

Η ομάδα «Φίλων της Λάβας» προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση του έργου αρχικά για περιβαλλοντικούς λόγους: Κόβοντας στη μέση την περιοχή, υποστηρίζει η προσφυγή, πλήττεται η ισορροπία του βιότοπου και μπαίνουν σε κίνδυνο τα είδη που διαβιούν εκεί.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εκεί, υποστηρίζει η προσφυγή. Στην περιοχή αυτή, αναφέρει, ζουν κατά την παράδοση και ξωτικά, το περιβάλλον των οποίων θα διαταράξει ριζικά η κατασκευή του δρόμου. Μάλιστα, στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται και «εκκλησία ξωτικών».

Οι σοβαροί λόγοι της προσφυγής είναι οι περιβαλλοντικές επιφυλάξεις για το έργο (το οποίο μπλόκαρε το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι να εξετάσει την προσφυγή).

Δεν αισθάνονται όλοι οι οικολόγοι που υπέβαλαν την προσφυγή άνετα με την περίληψη του… ζητήματος των ξωτικών στο κείμενο, αλλά προτιμούν να την θεωρήσουν ως γενικότερη επισήμανση των ανησυχιών για το μέλλον της ισλανδικής λαογραφικής παράδοσης.

Μιλώντας στο Associated Press, ο Αντρι Μάγνασον, που συμμετέχει στην προσφυγή, είπε ότι «κάποιοι πιστεύουν πως το ζήτημα των ξωτικών είναι λίγο εκνευριστικό». Ο ίδιος δεν δηλώνει βέβαιος για την ύπαρξή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024