Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Στο κόκκινο η διαχείριση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου, λέει ο Ι.Σγουρός

Η βιωσιμότητα του ΕΔΣΝΑ διακυβεύεται λόγω των διογκωμένων χρεών του Οργανισμού, τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Ι.Σγουρός. Η διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου, «κρέμεται από τεντωμένο σκοινί», προειδοποιεί και ζητά για το θέμα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Η βιωσιμότητα του ΕΔΣΝΑ διακυβεύεται λόγω των διογκωμένων χρεών του Οργανισμού, τονίζει ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Ιωάννης Σγουρός.

Η διαχείριση των απορριμμάτων του λεκανοπεδίου, «κρέμεται από τεντωμένο σκοινί», προειδοποιεί και πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να θέσει το ζήτημα των χρεών, παρελθόντων ετών, του ΕΔΣΝΑ.

Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός, συνέπεια των διογκωμένων χρεών του οργανισμού είναι «ανά πάσα ώρα και στιγμή, να κρέμεται από ένα τεντωμένο σκοινί η διαχείριση απορριμμάτων του λεκανοπεδίου. Διακυβεύεται η βιωσιμότητα του φορέα, που υλοποιεί εθνικής σημασίας έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη, την οικονομία και την απασχόληση, με συγχρηματοδότηση από κοινοτικά και ιδιωτικά κεφάλαια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Ο κ. Σγουρός ξεκινά επίσης, συζήτηση για ένταξη του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Η πρότασή του θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και με το σωματείο των εργαζομένων.

Ακόμη, κατά τη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, διατυπώθηκε η κατηγορηματική αντίθεση του Συνδέσμου στη συνέχιση μεταφοράς απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2013 υπογράφηκε ΚΥΑ από τον υπουργό Εσωτερικών και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία για έξι μήνες θα μεταφέρονται από τους δήμους Τριπόλεως και Ερμιονίδας καθημερινά 90 τόνοι απορριμμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Οι σχετικές συμβάσεις εκπνέουν στα μέσα του ερχόμενου μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024