Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μαύρη λίστα» με 482 ιστότοπους παράνομων τυχερών παιγνίων

«Μαύρη λίστα» με 482 ιστότοπους παράνομων τυχερών παιγνίων

Από τον επόμενο μήνα, η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θα προχωρά στη διακοπή λειτουργίας εταιρειών παροχής διαδικτυακού στοιχήματος οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί στη σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής, ο τζίρος από τα παράνομα στοιχήματα στο Διαδίκτυο φτάνει το ένα δισ. ευρώ το χρόνο.

Από τον επόμενο μήνα, η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) θα προχωρά στη διακοπή λειτουργίας εταιρειών παροχής διαδικτυακού στοιχήματος οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί στη σχετική νομοθεσία.

Όπως ενημέρωσε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ Ευγένιος Γιαννακόπουλος, η Επιτροπή έχει στοιχεία για 482 ιστότοπους που παρέχουν παρανόμως υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, και συνεργάζεται για το θέμα και με τον ΟΠΑΠ.

«Υπολογίζουμε ότι ο τζίρος στοιχηματισμού παράνομων παιγνίων στο Διαδίκτυο είναι 1 δισ. ευρώ και αποφέρει μικτό κέρδος 200 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ. Επικαλέστηκε μάλιστα εκτιμήσεις ότι το σύνολο του παράνομου στοιχηματισμού (διαδικτυακό και μη) στην Ελλάδα φθάνει τα 6 δισ. ευρώ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ακόμα ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η καταγραφή και πιστοποίηση των ηλεκτρονικών τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024