Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε την Τετάρτη, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου. Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε την Τετάρτη, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου. Ελεύθερη με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Ο πρώην υπουργός είχε παραπεμφθεί για πλημμέλημα με το νόμο περί «πόθεν έσχες», καθώς η σύζυγός του βρέθηκε να διατηρεί κατάθεση 2,2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου ασκήθηκε μετά τα στοιχεία, που απέστειλε στο Εφετείο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα «πόθεν έσχες». Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, καθώς ο νόμος που μετέτρεψε σε κακούργημα την παράλειψη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων ψηφίστηκε το 2010, ενώ το συγκεκριμένο αδίκημα φέρεται να τελέσθηκε το 2008.

Ο κ. Παπαντωνίου, πάντως, υποστηρίζει ότι ο επίμαχος τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της.

Στο υπόμνημά του προς την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι ο λογαριασμός για τον οποίο τώρα ελέγχεται «ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου και του τέως συζύγου της Θεόδωρου Ουσταμπασίδη. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί, στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο υιών του Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη».

Επισημαίνει, επίσης, ο κ. Παπαντωνίου πως μέρος των χρημάτων αυτών «που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να λαμβάνει (σσ. η σύζυγος) σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024