Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξεί ο υπουργός Περιβάλλοντος για τους υδρογονάνθρακες

Αισιοδοξεί ο υπουργός Περιβάλλοντος για τους υδρογονάνθρακες

Την αισιοδοξία του για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, λέγοντας πως «για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο». Σε συνέντευξή του, ο υπουργός ανέφερε ότι το φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η ανάλυση και το 2014 αναμένεται να έχουν οριστεί τα οικόπεδα.

Την αισιοδοξία του για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, λέγοντας πως «για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο».

«Είμαι αισιόδοξος. Για πρώτη φορά η χώρα έφτιαξε σχέδιο» λέει στη Realnews ο υπουργός. Ανέφερε δε πως «η νορβηγική εταιρεία αύξησε το συμφωνηθέν πρόγραμμα ερευνών κατά 46%, και αυτό κάτι λέει».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «το φθινόπωρο θα έχουν ολοκληρωθεί η ανάλυση και η ερμηνεία, οπότε θα κορυφωθεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, και το 2014 θα πρέπει να έχουν ορισθεί τα οικόπεδα για να μπουν τα τρυπάνια».

Ο αντιπρόεδρος της Νορβηγικής εταιρείας PGS που έκανε τις έρευνες, Σβιρ Στράντενες είπε πως «στα υποστρώματα του θαλάσσιου πυθμένα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο υπάρχουν υδρογονάνθρακες… Το κέλυφος που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα του πυθμένα εκτιμάται ότι είναι πολύ κοντά στη γεωλογική κατάσταση που κρύβει πετρέλαιο ή φυσικό αέριο».

«Συνήθως αυτές οι διατάξεις των στρωμάτων του υπεδάφους είναι πιο σκληρές και εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους, σαν κάλυμμά τους, τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στα χαμηλότερα στρώματα» ανέφερε ο Στράντενες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024