Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο 7,8% ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2012

Στο 7,8% ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το 2012

Η οικονομία της Κίνας ανέβασε ξανά ταχύτητα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακόπτοντας την τάση επιβράδυνσης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσει πέρυσι τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1999. Οι ενδείξεις αύξησης των εξαγωγών και των υψηλότερων του αναμενόμενου λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής, μαζί με τις ισχυρές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, δείχνουν ότι η αναπτυξιακή πολιτική του Πεκίνου έχει αποκτήσει σημαντική ορμή για τη στήριξη της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας, χωρίς να προκαλούνται ακόμη πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Η οικονομία της Κίνας ανέβασε ξανά ταχύτητα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, ανακόπτοντας την τάση επιβράδυνσης μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσει πέρυσι τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 1999.

Οι ενδείξεις αύξησης των εξαγωγών και των υψηλότερων του αναμενόμενου λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής, μαζί με τις ισχυρές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, δείχνουν ότι η αναπτυξιακή πολιτική του Πεκίνου έχει αποκτήσει σημαντική ορμή για τη στήριξη της ανάκαμψης της κινεζικής οικονομίας, χωρίς να προκαλούνται ακόμη πληθωριστικοί κίνδυνοι.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, διαμορφώθηκε στο 7,9%, υψηλότερα από το 7,8% που ανέμεναν οι αναλυτές σε έρευνα του Ρόιτερς.

Στο σύνολο του 2012, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 7,8%, αρκετά πάνω από τον στόχο του 7,5% της κινεζικής κυβέρνησης, ο οποίος φαινόταν να κινδυνεύει μόλις πριν από λίγους μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024