Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είμαστε προτεκτοράτο» δήλωσε ο Βενιζέλος ζητώντας παρέμβαση Σαμαρά

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο» δήλωσε ο Βενιζέλος ζητώντας παρέμβαση Σαμαρά

Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτό στα εργασιακά, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Ερωτηματικά για τις αξιώσεις της τρόικας δημιουργεί η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί της δημοσιονομικής διαχείρισης του κράτους. «Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα» τόνισε.

Η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοηθά, αυξάνει το λογαριασμό των μέτρων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι αυτό που θα συμφωνηθεί πρέπει να λύνει οριστικά το ζήτημα του ελληνικού ζητήματος, αλλιώς θα πέσουμε πάλι στην αβεβαιότητα.

Ερωτηματικά για τις αξιώσεις της τρόικας δημιουργεί η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί της δημοσιονομικής διαχείρισης του κράτους: «θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα.»

Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία δέσμευση που να υπονομεύει τη δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας, διευκρινίζοντας σχετικά ότι «υπάρχει υποψία» πως η τρόικα αξιώνει να κατατεθεί η δόση σε έναν «άλλου τύπου» λογαριασμό, από τον οποίο θα απελευθερώνονται σταδιακά τα ποσά ανάλογα με την πρόοδο της χώρας και τον έλεγχο του οποίου δεν θα έχει η Ελλάδα.

{{{ moto }}}Στο ίδιο μήκος κύματος και για το θέμα των εργασιακών λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα, όπως αυτό, που δεν συνεισφέρουν τίποτα στο δημοσιονομικό στόχο και που ουσιαστικά δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ανταγωνιστικότητας.

«Δεν έχει μεσολαβήσει πραγματικά τίποτα ανάμεσα στο Μάρτιο και τον Οκτώβριο που να δικαιολογεί να ξανατίθενται παρόμοια θέματα. Τα είχαμε συζητήσει την περίοδο της Ανοιξης πριν τη μεγάλη συμφωνία. Η συμφωνία αυτή είναι το ακραίο όριο, όπως έχω πει και χωρίς να έχουμε δοκιμάσει την εφαρμογή της, χωρίς να έχουμε αποτελέσματα και αξιολόγηση, είναι πραγματικά αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει παρόμοια συζήτηση» εξήγησε.

Τέλος, τόνισε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κινηθεί άμεσα, στο δικό του υψηλό πολιτικό επίπεδο με τους ομολόγους του, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις και να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που να μπορεί να εμφανιστεί στη Βουλή και το λαό.

«Το ζήτημα δεν είναι πια τεχνικό, είναι καθαρά πολιτικό, πάντα το έλεγα. Και μόνο αν μπορούμε να πούμε μια ολοκληρωμένη ιστορία στον κόσμο, μια αφήγηση που να δίνει ελπίδα και προοπτική, θα πάρουμε μαζί μας την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που θέλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής» εξήγησε.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση: «είμαστε εθνικά ενωμένοι όταν συζητούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και τους διεθνείς παράγοντες. Μέσα στις λίγες επόμενες ημέρες, κρίνονται τα πιο κρίσιμα και ευαίσθητα στοιχεία μιας συμφωνίας που μόνο αν είναι ολοκληρωμένη θα επιτρέψει στην Ελλάδα να κάνει την τελική στροφή για την έξοδο από την κρίση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024