Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακόπηκε η αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών

Διακόπηκε η αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών

Έκκληση για ανασύσταση των υπηρεσιών της και στήριξη του έργου της αξιολόγησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών έχει σταματήσει, απευθύνει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας (ΑΔΙΠ) με την εφετινή έκθεση της. Πηγές από το υπουργείο Παιδείας χαρακτήριζαν «μη θέμα» της έκθεση της ΑΔΙΠ και διαβεβαίωναν ότι η θέση του παραιτηθέντος πρόεδρου της Αρχής θα καλυφθεί έως τα τέλη του μήνα.

Έκκληση για ανασύσταση των υπηρεσιών της και στήριξη του έργου της αξιολόγησης των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, που λόγω διοικητικών δυσλειτουργιών έχει σταματήσει, απευθύνει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας (ΑΔΙΠ) με την εφετινή έκθεση της.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, λόγω της μη εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαισίου για τα ΑΕΙ, με τον οποίο γίνονταν αλλαγές και στην λειτουργία της Αρχής, της έλλειψης διοίκησης, αλλά και της έλλειψης προσωπικού, η ΑΔΙΠ ουσιαστικά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο της την προηγούμενη χρονιά. Η αξιολόγηση των τμημάτων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχει σταματήσει!

Στην έκθεση σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 448 εσωτερικές αξιολογήσεις από το σύνολο των 520 ακαδημαϊκών Τμημάτων ΑΕΙ, ενώ υπολείπονται 72 Τμήματα που δεν έχουν αξιολογηθεί. Ωστόσο μόνον 171 τμήματα των ΑΕΙ ολοκλήρωσαν την εξωτερική αξιολόγηση, ενώ έχουν προγραμματισθεί μόνο τρεις επιπλέον εξωτερικές αξιολογήσεις μετά το πέρας του πρώτου εξαμήνου του 2012.

Η ανασύσταση της Αρχής είναι σημαντική όχι μόνο για το έργο της αξιολόγησης, αλλά και για το τεράστιο έργο του σχεδίου «Αθηνά» για την χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Επίσης, οι εξωτερικές αξιολογήσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να παραμείνουν στο ΕΣΠΑ σχέδια συνολικού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας χαρακτήριζαν «μη θέμα» της έκθεση της ΑΔΙΠ και διαβεβαίωναν ότι η θέση του παραιτηθέντος πρόεδρου της Αρχής θα καλυφθεί έως τα τέλη του μήνα. Η επιλογή του επικεφαλής θα γίνει ανάμεσα σε τρεις καθηγητές, οι οποίοι υπηρετούν σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας παρείχε επίσης τη διαβεβαίωση ότι έχουν βρεθεί οι απαραίτητοι πόροι ώστε να προχωρήσει τόσο το έργο της εξωτερικής αξιολόγησης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεμπλοκάρουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την έρευνα, όσο και το σχέδιο «Αθηνά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024