Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ύποπτο κρούσμα για τη γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε στη Κίνα

Ύποπτο κρούσμα για τη γρίπη των πτηνών εντοπίστηκε στη Κίνα

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πιθανό κρούσμα του ιού Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών, σε έναν άνδρα που ζει στα νότια της χώρας κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Ο ασθενής, ένας άνδρας 39 ετών από τη Σενζέν, διακομίστηκε σε νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου εξαιτίας βαριάς πνευμονίας. Έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πιθανό κρούσμα του ιού Η5Ν1, της γρίπης των πτηνών, σε έναν άνδρα που ζει στα νότια της χώρας κοντά στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο ασθενής, ένας άνδρας 39 ετών που ζει στην πόλη Σενζέν, παρουσίασε συμπτώματα στις 21 Δεκεμβρίου και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στις 25 Δεκεμβρίου εξαιτίας βαριάς πνευμονίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Προληπτικής Υγείας του Χονγκ Κονγκ.

Έκτοτε νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικοί έλεγχοι από τοΚέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων της επαρχίας Γκουαντόνγκ ήταν θετικοί για τον ιό Η5Ν1.

Πριν από περίπου 10 ημέρες το Χονγκ Κονγκ απέσυρε 17.000 κοτόπουλα από την αγορά και ανέστειλε όλες τις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών από την Κίνα για 21 ημέρες, όταν ένα νεκρό κοτόπουλο βρέθηκε θετικό στον ιό Η5Ν1.

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν ανοσία σε αυτόν.

Το τρέχον στέλεχος του ιού Η5Ν1 είναι ιδιαίτερα παθογόνο και σκοτώνει τα περισσότερα πτηνά που προσβάλει, ενώ η θνησιμότητα στους ανθρώπους φτάνει το 60%. Από το 2003 έχει προσβάλει 573 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από τους οποίους οι 336 έχασαν τη ζωή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024