Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία, νεκροί και παγιδευμένοι στα ερείπια

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην ανατολική Τουρκία, νεκροί και παγιδευμένοι στα ερείπια

Σεισμική δόνηση ισχύος 5,7 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε την ανατολική Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας την κατάρρευση αρκετών κτιρίων. Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια ξενοδοχείου. Το επίκεντρο βρίσκεται 16 χλμ. νότια του Βαν, όπου πριν από λίγες εβδομάδες ισχυρότατος σεισμός είχε κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους. Τα κτίρια που έπεσαν είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό του Οκτωβρίου.

Σεισμική δόνηση ισχύος 5,7 βαθμών Ρίχτερ χτύπησε την ανατολική Τουρκία το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας την κατάρρευση 18 κτιρίων. Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 50 έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια ξενοδοχείου.

Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο δίνει εστιακό βάθος 4,8 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο βρίσκεται 16 χλμ. νότια του Βαν, όπου πριν από λίγες εβδομάδες ισχυρότατος σεισμός είχε κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους. {{{ map }}}

Τα κτίρια που έπεσαν είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές ήδη από τον σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, και δεν είναι εξακριβωμένο πόσοι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπιά τους. Το ξενοδοχείο που κατέρρευσε, ύψους έξι ορόφων, χρησίμευε ως χώρος διαμονής δημοσιογράφων και εθελοντών.

Η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε πως τουλάχιστον έντεκα άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά και πως συνεργεία διάσωσης έχουν σταλεί στην περιοχή από την Άγκυρα και άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως ήταν φυσικό, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί σχεδόν 1.400 μετασεισμοί από το σεισμό της 23ης Οκτωβρίου, που είχε ισοπεδώσει τουλάχιστον 2.000 κτίρια και είχε καταστήσει άλλα 3.700 σπίτια ακατάλληλα για διαμονή.

Αρκετοί από τους κατοίκους προτιμούν, εξαιτίας του φόβου, να υπομείνουν το τσουχτερό κρύο και να κοιμηθούν στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024