Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» στα 88 του χρόνια ο Βρετανός ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ

«Έφυγε» στα 88 του χρόνια ο Βρετανός ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός ζωγράφος, Λούσιαν Φρόιντ, ένας από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς του. Ο εγγονός του Σίγκμουντ Φρόιντ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λονδίνο, έπειτα από σύντομη ασθένεια. «Ζούσε για να ζωγραφίζει και ζωγράφιζε ως την ημέρα που πέθανε, μακριά από τον θορυβώδη κόσμο της τέχνης» είπε στενός του φίλος που είχε αναλάβει την πώληση των έργων του στις ΗΠΑ.

Πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων ο Βρετανός ζωγράφος Λούσιαν Φρόιντ, ένας από τους σημαντικότερος εικαστικούς της γενιάς του.

Ο εγγονός του Σίγκμουντ Φρόιντ πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο έπειτα από σύντομη αρρώστια, ανακοίνωσε ο Γουίλιαμ Ακουαβέλα, φίλος του Φρόιντ που είχε αναλάβει την πώληση των έργων του στις ΗΠΑ.

«Η οικογένειά μου και εγώ θρηνούμε για τον θάνατο του Λούσιαν Φρόιντ. Ήταν ίσως ο πλέον αλληγορικός ζωγράφος του 20ού αιώνα και έδινε στα έργα του μια βαθιά δραματικότητα και ενέργεια» τόνισε ο ίδιος.

«Σαν φίλος ήταν ταπεινός, ζεστός, πνευματώδης και γεμάτος ενδιαφέροντα. Ζούσε για να ζωγραφίζει και ζωγράφιζε ως την ημέρα που πέθανε, μακριά από τον θορυβώδη κόσμο της τέχνης» επισήμανε ο Ακουάβέλα.

Το έργο του «Benefits Supervisor Sleeping» του 1995, το πορτρέτο μια γυμνής παχύσαρκης γυναίκας που κοιμάται σε έναν καναπέ πουλήθηκε το 2008 από τον Οίκο Christies στο ποσό των 33,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ρεκόρ για έργο ζωγράφου που βρίσκεται εν ζωή. Πιστεύεται ότι τον πίνακα αγόρασε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο Φρόιντ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1922, αλλά μαζί με την οικογένειά του κατέφυγε το 1933 στο Λονδίνο. Το 1939 πήρε την βρετανική υπηκοότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024