Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απειλές σε βάρος της οικογένειάς του κατήγγειλε ο Χρ.Παπουτσής

Απειλές σε βάρος της οικογένειάς του κατήγγειλε ο Χρ.Παπουτσής

Απειλές κατά της οικογένειάς του κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Χρήστος Παπουτσής. Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είπε: «προειδοποιώ όλους εκείνους τους ανήθικους: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου». Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλ.Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο Γιώργος Πεταλωτής.

Απειλές κατά της οικογένειάς του κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Χρήστος Παπουτσής.

Μιλώντας στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής είπε: «προειδοποιώ όλους εκείνους τους ανήθικους: μακριά τα χέρια από τη γυναίκα μου και το παιδί μου».

Αναφερόμενος γενικότερα στις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες πολιτικά πρόσωπα, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν εντυπωσιάστηκε ούτε αποδέχτηκε ποτέ την ιδεολογική και πολιτική τρομοκρατία κανενός και δήλωσε «αισθάνομαι ότι είμαι κατήγορος και όχι κατηγορούμενος, εναντίον εκείνων που προκαλούν τη βία. Είμαι ενάντια σε αυτή από όπου και αν προέρχεται και η βία γεννά βία. Εκείνοι που θεωρούν ότι υπάρχει προοδευτική βία τους λέω ότι απλά ενισχύουν τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αποστροφή του κ. Παπουτσή που αναρωτήθηκε «έχουν σκεφτεί τι θα γίνει αν εμείς ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να επιβεβαιώσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μας;».

Τέλος κάλεσε τα κόμματα να απαντήσουν αν υιοθετούν τις πρακτικές του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολάτου, ο ίδιος διατείνεται ότι οργανώνει τις επιδρομές στα σπίτια των πολιτικών.

Σε καταδίκη των επιθέσεων προχώρησε και ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του προς την οικογένεια του κ. Παπουτσή ενώ σημείωσε ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να πάρει θέση, γιατί είναι πρωτοφανές φαινόμενο και υπάρχει κίνδυνος να πάρει απειλητικές διαστάσεις.

Από τον ΛΑΟΣ ο Αθ.Πλεύρης τόνισε ότι πρέπει σιγά-σιγά να λεχθούν με το όνομα τους τα πράγματα, γιατί αυτές οι πρακτικές κλιμακώνονται, ενώ ζήτησε από το προεδρείο της να ευαισθητοποιηθεί σχετικά με τα πανό που είναι αναρτημένα έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, επεσήμανε και αυτός με τη σειρά του ότι θα μπορούσαν να αντιδράσουν και ψηφοφόροι από το ΠΑΣΟΚ ενάντια αυτών που επιτίθενται σε βουλευτές, ωστόσο, όπως είπε, δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση και θεωρούμε αδιανόητο αυτό που είπε ο κ. Παπουτσής με το σπίτι του», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμανατίδου.

Γ.Πεταλωτής: Χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση

Τη θέση ότι χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση για τις αφίσες που στοχοποιούσαν και χαρακτήριζαν «νενέκους» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, εξέφρασε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Σύμφωνα με το νόμο ο εισαγγελέας όταν πέφτει στην αντίληψή του αξιόποινη πράξη που δεν απαιτείται έγκληση από το θιγόμενο, βεβαίως και υποχρεούται να παρεμβαίνει», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος αναφερόμενος σε αφίσα που κυκλοφόρησε με φωτογραφίες βουλευτών και τη φράση «αυτοί ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, είναι οι νενέκοι του καθεστώτος», πρόσθεσε: «Εκεί και αν χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση».

Διαχώρισε, όμως, τον Μίκη Θεοδωράκη λέγοντας ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της χώρας και συμπλήρωσε:

«Είμαι σίγουρος ότι ούτε τις αφίσες που κυκλοφορούν γνώριζε και γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης, ούτε την αθλιότητα την οποία κυκλοφορούν κάποιοι, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από την επωνυμία ‘Σπίθα’».

Επέκρινε εκ νέου τον κ. Τσίπρα για την στάση του λέγοντας: «Δυστυχώς ένα μέρος της κοινοβουλευτικής αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, με τον κ. Τσίπρα, έχει αποδείξει ότι δεν είναι ούτε κοινοβουλευτική, ούτε καν εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

» Είναι ένα μόρφωμα πλέον, ούτε ριζοσπαστική, ούτε δημοκρατική, ούτε καν αριστερά είναι. Ο κ. Τσίπρας -και είναι κεντρική επιλογή- ξεκίνησε και σέρνει έναν πολιτικό λόγο που είναι αντιδραστικός, συκοφαντικός και πολλές φορές είναι ο λόγος του που πυροδοτεί και τις αθλιότητες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.»

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ μίλησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν:

«Kάποια στιγμή μπορεί να φτάσουμε και σε φαινόμενα βίας, δηλαδή οπαδοί ενός κόμματος να δέρνονται με οπαδούς άλλου κόμματος. Πρέπει να διαφυλάξουμε την πολιτική ψυχραιμία, δεν πρέπει να καλλιεργήσουμε διχαστικές απόψεις στη κοινωνία».

Ο κ. Καρτάλης, ο οποίος είχε στοχοποιηθεί μαζί με άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε αφίσα, σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποδεχτώ κυκλοφορία αφισών, στις οποίες βουλευτές εμφανίζονται σε κρεμάλες. Αυτό είναι μια καθαρή προσπάθεια πολιτικού εκφοβισμού».

Την εκτίμηση ότι η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγει από τα όρια, διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας και εκείνος στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρώην υπουργός σχολίασε: «Δεν ξέρω αν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υποκίνηση αυτής της ιστορίας ή αν έχουν ξεφύγει κάποιες συνιστώσες που δεν ελέγχονται. Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτοί οι ακτιβισμοί δεν διευκολύνουν το δημόσιο διάλογο, δεν επιτρέπουν και στον απλό πολίτη, τον ανένταχτο πολίτη, να κατανοήσει ευκολότερα την ιδεολογία που αναπτύσσεται ένθεν κακείθεν.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024