Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χόσνι Μουμπάρακ βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό, λένε οι φορείς στο Σαρμ-ελ-Σέιχ

Ο Χόσνι Μουμπάρακ βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό, λένε οι φορείς στο Σαρμ-ελ-Σέιχ

Τουριστικοί παράγοντες ζήτησαν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να απομακρύνει από το θέρετρο Σαρμ-ελ-Σέιχ -όπου ακόμη νοσηλεύεται- τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ διότι, όπως υποστηρίζουν, η παρουσία του εκεί και οι διαδηλώσεις έξω από το νοσοκομείο διώχνουν τους τουρίστες. Αποκαρδιωτικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση σε όλη τη χώρα.

Τουριστικοί παράγοντες ζήτησαν από την αιγυπτιακή κυβέρνηση να απομακρύνει από το θέρετρο Σαρμ-ελ-Σέιχ -όπου ακόμη νοσηλεύεται- τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ διότι, όπως υποστηρίζουν, επιδρά αρνητικά στον τουρισμό της περιοχής. Αποκαρδιωτικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για την τουριστική κίνηση σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού, Άχμεντ Μπαλμπάα, επιβεβαίωσε ότι ο φορέας του οποίου ηγείται θα προβεί σε επίσημο αίτημα προς τον πρωθυπουργό και το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων, ζητώντας τη μετακίνηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Μπαλμπάα επισημαίνει τα παράπονα των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που πλήττονται από τη μείωση της τουριστικής κίνησης.

Βασικός λόγος, το γεγονός ότι στην πόλη γίνονται διαδηλώσεις κατά του Μουμπάρακ μπροστά από το νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται ή κοντά σε αυτό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Μουνίρ Φάκρι Άμπντελ Νουρ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνεχιζόμενη ύφεση που γνωρίζει ο τουρισμός στην χώρα, καθώς από αυτό το σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της, η Αίγυπτος χάνει καθημερινά περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με νεώτερες έρευνες, ο αριθμός των τουριστών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 έπεσε κατά 46% σε σχέση με το 2010.

Τα αποθέματα σε συνάλλαγμα στην Αίγυπτο περιορίστηκαν στα 28 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, το χαμηλότερο ποσό την τελευταία τετραετία (από 36 δισ. δολάρια που υπολογίζονταν στις 25 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις).

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ανάπτυξη της χώρας προβλέπεται φέτος να μην ξεπεράσει το 1% όταν πέρυσι υπήρξε στο ποσοστό του 5,1%.

Ακόμη και ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας Egyptair έχει πληγεί το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση αναμένεται να παραχωρήσει σύντομα στην Egyptair δάνειο 120 εκατ. δολαρίων για να ξεπεραστούν οι απώλειες των τελευταίων μηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024