Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρχεται μετά το Πάσχα το σχέδιο για την περαίωση των αυθαιρέτων

Έρχεται μετά το Πάσχα το σχέδιο για την περαίωση των αυθαιρέτων

Μετά το Πάσχα έρχεται το σχέδιο για την περαίωση περίπου 1,2 εκατ. αυθαιρέτων. «Τα πρόστιμα δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, αποφεύγοντας να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Με δόσεις προγραμματίζεται να πληρωθούν τα πρόστιμα για την τακτοποίηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει στα δημόσια ταμεία έσοδα έως και 2 δισ. ευρώ.

Μετά το Πάσχα έρχεται το σχέδιο για την περαίωση περίπου 1,2 εκατ.αυθαιρέτων, με το υπουργείο Οικονομικών να τονίζει ότι «τα πρόστιμα δεν θα πρέπει να είναι εξοντωτικά»

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει στα δημόσια ταμεία έσοδα μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει «Το Έθνος», θα καταβάλλεται αρχικά μία προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό του προστίμου θα επιμερίζεται σε δόσεις. Έτσι για φέτος υπολογίζονται έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, για το 2012 άλλα 500 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των προβλεπόμενων εσόδων να εισπράττονται έως και το 2015.

Εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο να μπουν στη ρύθμιση εισοδηματικά κριτήρια από τα οποία θα προσδιορίζεται το ύψος των προστίμων, αλλά και να γίνεται σαφής διαχωρισμός των πολυτελών κατασκευών.

Για όσους δεν μπουν στη ρύθμιση θα ξεκινήσουν έλεγχοι, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατεδάφισης.

Από την τακτοποίηση αυτή θα εξαιρεθούν τα αυθαίρετα που βρίσκονται σε δάση, στον αιγιαλό, σε ρέματα και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ.Παπακωνσταντίνου, αν και απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος, εξέφρασε την άποψη ότι «τα πρόστιμα δεν πρέπει να είναι εξοντωτικά».

Γνωστοποίησε ακόμη ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει ο διάλογος με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να αναζητηθεί μία νομοθετική λύση μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και των αποφάσεων του ΣτΕ, η οποία να διασφαλίζει όσους μπουν στη ρύθμιση.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για νομιμοποίηση, καθώς κάτι τέτοιο-όπως είπε-δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024