Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεν βοηθά τη χώρα η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Δεν βοηθά τη χώρα η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης, λέει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Η δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης δεν βοηθά τη χώρα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φανερώνοντας την ενόχληση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Κώστα Σημίτη υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου από την Ουάσινγκτον -όπου μετάσχει στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ- τις σχετικές εικασίες. Ανάλογη διάψευση και από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, με τον οποίο θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών το απόγευμα. Ωστόσο τα δημοσιεύματα και τα σενάρια επιμένουν...

Η δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης δεν βοηθά τη χώρα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους σε συνεννόηση με την Ευρώπη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου από την Ουάσινγκτον τις σχετικές εικασίες, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος θα μπορούσε να υπάρξει.

Ανάλογη διάψευση ήλθε και από τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, με τον οποίο θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το απόγευμα. Ωστόσο τα δημοσιεύματα και τα σενάρια επιμένουν…

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε εκτενώς στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το πρόγραμμα με όλες τις επιμέρους παρεμβάσεις και τα ετήσια όρια δαπανών, ανά υπουργείο, θα ενσωματωθούν σε ένα νομοσχέδιο που θα κατατεθεί με νομοσχέδιο στην Βουλή μέχρι τις 15 Μαίου.

Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι «δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται αποτελεί σπατάλη όταν ζητάμε τόσες θυσίες από τον ελληνικό λαό».

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε όσους ασκούν κριτική στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, τόνισε την αναγκαιότητα του περιορισμού του ελλείμματος, και ζήτησε «να μας πουν με ποιο άλλο τρόπο θα σταματήσει η χώρα να ξοδεύει περισσότερα από όσα εισπράττει».

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται ο ίδιος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν ασκεί προσωπική πολιτική αλλά την κυβερνητική, και ότι ο ίδιος «κρίνεται από τους Έλληνες πολίτες και, βεβαίως, ανά πάσα στιγμή από τον πρωθυπουργό».

Και συμπλήρωσε: «Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Εκφράζω την πολιτική μιας κυβέρνησης που αποφάσισε να μην αφήσει τη χώρα να πάει στον τοίχο. Να μην την αφήσει να χρεοκοπήσει». Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα που την αντιμάχονται και τις λαϊκίστικες φωνές, και θα κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση ενθαρρύνει την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα για τον οποίο σημείωσε ότι θα πρέπει να ενδυναμωθεί, και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι είναι ώρα για τολμηρές αποφάσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογο του, Τίμοθι Γκάιτνερ, μετέφερε την ικανοποίηση που του εξέφρασε ο τελευταίος, ο οποίος φέρεται να τόνισε ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο λαός της Ελλάδας έχουν κάνει πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν όλοι. «Μας εκπλήξατε όλους με όσα πετύχατε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» φέρεται να είπε ο κ. Γκάιτνερ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024