Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απορρίπτει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σενάρια για «εθελοντική αναδιάρθρωση»

Απορρίπτει ο Γ. Παπακωνσταντίνου σενάρια για «εθελοντική αναδιάρθρωση»

Την άποψη ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους συνεπάγεται και αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου ενδεχόμενη αναδιάρθρωση χρέους θα τροφοδοτούσε το σενάριο διάχυσης της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Την άποψη ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους συνεπάγεται και αποκλεισμό της Ελλάδας από τις διεθνείς αγορές, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου αναδιάρθρωση χρέους συνεπάγεται τον αποκλεισμό της χώρας από τις διεθνείς αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή θα τροφοδοτούσε το σενάριο διάχυσης της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Το κόστος της αναδιάρθρωσης θα έπληττε και την πραγματική οικονομία. Θα μπορούσαν να υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις. Όλες οι λόγοι αυτοί καθιστούν την αναδιάρθρωση χρέους μη επιθυμητή για την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συζήτηση για «εθελοντική αναδιάρθρωση».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για το 2011, ενώ για το 2012 αποσαφήνισε πως η χώρα θα πρέπει να εκδώσει ομόλογα ύψους 25-30 δισ. ευρώ. Για την δυνατότητα επαναγοράς του χρέους, τόνισε πως θα είχε ενδιαφέρον εάν υπήρχαν τα κεφάλαια για να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ανέκαμψαν σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και προέβλεψε πως τα spreads στην ευρωπαϊκή περιφέρεια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα έως τον Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024