Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα

Εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα

Κατευθύνσεις για επιτάχυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων του μνημονίου έδωσε η τρόικα, που ήρθε στην Αθήνα για μόλις ένα 48ωρο, στην συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και ζήτησαν εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Σε ό,τι αφορά τη λήψη επιπλέον μέτρων για την κάλυψη της «τρύπας» του 2010, ειπώθηκε ότι πρέπει να έχουν αποφασισθεί το επόμενο τρίμηνο, ωστόσο δεν έγινε εξειδίκευσή τους εν αναμονή και της ανακοίνωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος στις 26 Απριλίου.

Κατευθύνσεις για την επιτάχυνση της υλοποίησης των δεσμεύσεων του μνημονίου έδωσε η τρόικα στην συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομικών και ζήτησαν εμπροσθοβαρές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κάνοντας μάλιστα σαφή αναφορά στον ΟΠΑΠ, επιλογή, ωστόσο, που η κυβέρνηση -προς το παρόν τουλάχιστον- απορρίπτει.

Σε ό,τι αφορά τη λήψη επιπλέον μέτρων για την κάλυψη της «τρύπας» του 2010, ειπώθηκε ότι πρέπει να έχουν αποφασισθεί το επόμενο τρίμηνο, ωστόσο δεν έγινε εξειδίκευσή τους και εκτενής συζήτηση εν αναμονή και της ανακοίνωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος για το 2010 από την Eurostat στις 26 Απριλίου.

Η τρόικα εξέφρασε σχετική δυσαρέσκεια για την πορεία του προγράμματος εξυγίανσης και μείωσης των ελλειμμάτων στις ΔΕΚΟ, ωστόσο έδωσε «πίστωση χρόνου» για να δει χειροπιαστά αποτελέσματα μέχρι τον Ιούνιο, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο μνημόνιο.

Για ενδιάμεσο έλεγχο που στόχο είχε την ενθάρρυνση και τόνωση της υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, να δοθεί μια «νέα πνοή» όπως χαρακτηριστικά είπαν, ενόψει της επίσημης επίσκεψης στις 3 Μαΐου, μίλησε η τρόικα που θα μείνει στην Αθήνα μόλις 48 ώρες.

Πάντως οι δύο πλευρές, τρόικα και κυβέρνηση, θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μέχρι να «κλειδώσει» και να κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-15, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, στις 15 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, οι επαφές με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο αύριο και ίσως και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, ύψους 22 δισ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, έως τις 15 Απριλίου, οπότε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο (και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή), θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο, όπως συνέβαινε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Πλαισίου.

Οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ακόμη ότι «δεν προέκυψε κάποιο μείζον ζήτημα» και γενικότερα τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οικονομικό επιτελείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024