Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόπειρα αυτοπυρπόλησης και διαμαρτυρίες κατά την αποχώρηση των μεταναστών από την «Υπατία»

Απόπειρα αυτοπυρπόλησης και διαμαρτυρίες κατά την αποχώρηση των μεταναστών από την «Υπατία»

Επεισοδιακά ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της «Υπατίας» από τους μετανάστες. Ένας από τους μετανάστες επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί, ενώ άλλοι έσκισαν τα χαρτιά που είχαν λάβει από την Αστυνομία για την υπαγωγή τους σε καθεστώς ανοχής, λέγοντας ότι αυτά δεν είναι άδειες παραμονής. Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση» που προκάλεσαν «όψιμοι επικριτές» των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα.

Επεισοδιακά ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου της «Υπατίας» από τους μετανάστες.

Ένας από τους μετανάστες περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί. Παριστάμενοι απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τον τραυματισμό του μετανάστη, ο οποίος στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λεωφορείο που θα τον μετέφερε στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια ώρα άλλοι μετανάστες έσκισαν τα χαρτιά που είχαν λάβει από την Αστυνομία για την υπαγωγή τους σε καθεστώς ανοχής, λέγοντας ότι αυτά δεν είναι άδειες παραμονής.

Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη κατάσταση» που προκάλεσαν «όψιμοι επικριτές» των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα.

Αργά το απόγευμα, έφθασαν στο Μέγαρο «Υπατία» λεωφορεία, με σκοπό να παραλάβουν τους μετανάστες και να τους οδηγήσουν στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί, οι μετανάστες θα ταξιδέψουν προς την Κρήτη.

Οι μετανάστες θα αποχωρήσουν για την Κρήτη στις 9 το βράδυ. Νωρίτερα έχει προγραμματιστεί στο λιμάνι (ακτή Αγίου Διονυσίου) εκδήλωση αποχαιρετισμού από ομάδες πολιτών και επιτροπές αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει γίνει η ταυτοποίηση των μεταναστών κατά τις προβλεπόμενες διαδικασίες δακτυλοσκόπησης από την Αστυνομία, την έκδοση των αποφάσεων απέλασης και των βεβαιώσεων αναστολής της, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3907/11.

Νωρίτερα, πριν από την ένταση που επικράτησε, ο Αμπντούλ Χατζί από το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης είχε δηλώσει ότι «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία θα εξασφαλίσουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν όλα τα ζητήματα.»

Ο γιατρός, Θανάσης Καραμπέλης, από την ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας, δήλωσε ότι όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην «Αγία Όλγα» και θα επιστρέψουν το πρωί της Δευτέρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024