Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου στα μαγαζιά εξετάζει η κυβέρνηση

Ελαστικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου στα μαγαζιά εξετάζει η κυβέρνηση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαστικοποίησης του αντικαπνιστικού νόμου και θεσμοθέτησης φόρου στα καταστήματα για καπνίζοντες εξετάζει το υπουργείο Υγείας, καθώς οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ επιμένουν στην καπνιστική ανταρσία και ζητούν να επιστρέψουν τα τασάκια στα μαγαζιά.

«Παραθυράκι» για να επιστρέψουν τα τασάκια στα μαγαζιά αναζητά η κυβέρνηση, καθώς τα αντικαπνιστικά μέτρα δεν εφαρμόζονται από τις ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ που επιμένουν στην καπνιστική ανταρσία.

Ο Δεκέμβριος είναι μήνας αξιολόγησης των μέτρων και οι αρμόδιοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ελαστικοποίησης του νόμου και θεσμοθέτησης φόρου στα καταστήματα για καπνίζοντες, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Αντίστοιχα µέτρα, ωστόσο, δεν φαίνεται πως θα ισχύσουν για τα εστιατόρια, όπου συχνάζουν οικογένειες και παιδιά, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών.

Την Τετάρτη, φορώντας µαγειρικούς σκούφους και χτυπώντας τύµπανα και µαγειρικά σκεύη, οι εστιάτορες πραγµατοποίησαν πορεία προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονοµικών, διαµαρτυρόµενοι για τη µείωση της πελατείας τους.

Στο πλαίσιο αυτό και σε µια προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηµατικότητας, εξετάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης το ενδεχόµενο επιδότησης των ιδιοκτητών για ανακαίνιση των χώρων τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιµένει πως στόχος είναι η προστασία των παιδιών από τον καπνό και η ανάπτυξη µιας µαζικής αντικαπνιστικής κουλτούρας.

Έτσι, στην περίπτωση ελαστικοποίησης των µέτρων θα είναι αυστηρή η «πόρτα» στα καταστήµατα για καπνίζοντες, καθώς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανήλικους, ενώ στους υπόλοιπους δηµόσιους χώρους θα απαγορεύεται αυστηρά το τσιγάρο.

Μάλιστα, σύµφωνα µε σχετική ανακοίνωση, για την καλύτερη εφαρµογή του νόµου γίνονται ενέργειες συντονισµού των αρµόδιων ελεγκτικών µηχανισµών και κατατίθεται εντός των ηµερών τροπολογία που θα επιτρέπει και στο Σώµα Επιθεωρητών Υγείας να επιβάλλει πρόστιµα σε όσους καπνίζουν παράνοµα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024