Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στα Πατήσια

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη φονική έκρηξη στα Πατήσια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τη φονική έκρηξη στα Πατήσια με θύμα έναν 15χρονο Αφγανό. Ομοιότητες με μηχανισμό των «Πυρήνων» προκύπτουν από τα πρώτα στοιχεία. Να χάσει την όρασή της κινδυνεύει η η 10χρονη αδελφή του θύματος.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των συνεργείων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σχετικά με τη φονική έκρηξη στα Πατήσια με θύμα έναν 15χρονο Αφγανό και τραυματίες τη 10χρονη αδελφή του και τη μητέρα του.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες που διενεργήθηκαν στον τόπο του περιστατικού βρέθηκαν και περισυνελέγησαν θραύσματα από κυλινδρικό μεταλλικό σωλήνα διαστάσεων 15 εκ. επί 7,5 εκ. περίπου που έφερε σπείρωμα στο άκρο, περίβλημα από μπαταρία, καθώς και ένα μεταλλικό σπείρωμα από λαμπτήρα.

Παρόμοια μέθοδος είχε χρησιμοποιηθεί σεεπίθεση στο Προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούλιο του 2009. Τότε, υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα και οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας είχαν κατορθώσει να εξουδετερώσουν τον εκρηκτινό μηχανισμό.

hspace=0 Δείτε το βίντεο

Βάσει ανακοίνωσης της Αστυνομίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζεται η ενδεχόμενη σχέση ενός απειλητικού τηλεφωνήματος που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Μιλώντας στον «Βήμα FM 99.5», ο εκπρόσωποςΤύπου τηςΕΛ.ΑΣ., Θ.Κοκκαλάκης τόνισε ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο όλα τα προηγούμενα τηλεφωνήματα-φάρσες.

Yπενθυμίζεται ότιάγνωστος τηλεφώνησε στις 8:46 (το πρωί της Κυριακής) στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER λέγοντας ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά.

Η Αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά δεν υπήρχε, ενώ και η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος.

Αντίθετα, η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με τα τραγικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι το σπίτι που διέμενε η οικογένεια των Αφγανών βρίσκεται 50 μέτρα μακριά από το σημείο της έκρηξης.

Στο σημείο οι Αρχές εντόπισαν εκρηκτική ύλη μέσα σε μεταλικό σωλήνα, κομμάτια ηλεκτρικού κυκλώματος πυροδότησης και μεταλλικά εξαρτήματα λαμπτήρα.

Όλα τα παραπάνω είχαν τοποθετηθεί σε σάκο, ο οποίος βρισκόταν στα σκαλιά της ΕΕΔΕ.

Ο μηχανισμός παραπέμπει σε αντίστοιχο που είχε χρησιμοποιήσει η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» παλαιότερη επίθεση (τον Ιούλιο του 2009) στο προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη.

Βάσει της πρώτης κατάθεσης της μητέρας, τα δύο παιδιά εντόπισαν στα σκαλοπάτια του κτιρίου της ΕΕΔΕ τον σάκο. Ο άτυχος 15χρονος ανοίγοντας τον σάκο,πυροδότησε τον μηχανισμό.

Κινδυνεύει να χάσει την όρασή της η 10χρονη

Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται η 10χρονη αδελφή του θύματος, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η πρόγνωση για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση είναι δυσμενής, δηλαδή το κορίτσι κινδυνεύει να χάσει την όρασή του και από τα δύο μάτια.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα υποβληθεί και σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, καθώς στην πρώψτη δεν στάθηεκ δυνατόν να καθαριστούν πλήρως τα μάτια από τα θραύσματα της έκρηξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024