Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πατέρας του Νιγηριανού είχε προειδοποιήσει πριν ένα μήνα τις ΗΠΑ για τον γιο του

Ο πατέρας του Νιγηριανού είχε προειδοποιήσει πριν ένα μήνα τις ΗΠΑ για τον γιο του

Τις ανησυχίες του για τον γιο του και τις ακραίες αντιλήψεις του είχε εκφράσει ένα μήνα πριν στις αμερικανικές Αρχές ο πατέρας του 23χρονου Νιγηριανού, ο οποίος προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη κατά τη διάρκεια πτήσης από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στα μεγάλα αεροδρόμια.

2

Τις ανησυχίες του για τον γιο του είχε εκφράσει στις αμερικανικές Αρχές ο πατέρας του 23χρονου Νιγηριανού, ο οποίος προσπάθησε να προκαλέσει έκρηξη κατά την διάρκεια πτήσης από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ.

Ο πατέρας του νεαρού, διακεκριμένοςτραπεζίτης, είχε προειδοποιήσειτις αμερικανικές Αρχές τον περασμένο μήνα, για τις ακραίεςαντιλήψεις του γιου του, φοιτητή μηχανολογίαςστο University College του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, μετά την προειδοποίηση αυτή, οι ομοσπονδιακές Αρχές στην Ουάσινγκτον άνοιξαν ένα φάκελο και το όνομα του 23χρονου Νιγηριανού κατέληξε στην κεντρική αποθήκη της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως γνωστός ή ύποπτος τρομοκράτης με διεθνή δράση. Παράλληλα, ουδέποτε του αφαιρέθηκε η αμερικανική βίζα του.

Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τώρα τις διασυνδέσεις του Νιγηριανού φοιτητή.Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει και ο ίδιος, φαίνεται πως είχεπραγματοποιήσει ταξίδι στην Υεμένη, όπου πιθανολογείται ότι έλαβε τρομοκρατική εκπαίδευση.Επιπλέον, καθώς η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε θεωρείται σήμα κατατεθέν της Αλ Κάιντα, εκτιμάται ότι του είχε ανατεθεί η αποστολή της ανατίναξης του αεροσκάφους ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η προκαταρτική έρευνα του FBI απέδειξε ότι η ύλη που περιείχε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε πάνω του προσδεμένο ο Ουμαρ Φαρούκ ήταν ΡΕΝΤ, γνωστή και ως πενταερυθρίτης. Πρόκειται για ένα από τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε και ο Ρίτσαρντ Ρέιντ, ο γνωστός «βομβιστής με το παπούτσι» που καταδικάστηκε γιατί προσπάθησε να ανατινάξει ένα αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες λίγο μετά τις επιθέσεις του 2001.

Στον Αμπντούλ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο οποίος νοσηλεύεται με εγκαύματα σε νοσοκομείο του Μίσιγκαν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανατίναξηςαεροσκάφους, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν το αεροσκάφος της Delta Airlines, ένα Airbus 330, που εκτελούσε πτήση από το Αμστερνταμ προς το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, με 278 επιβάτες και 11μελές πλήρωμα, άρχισε τη διαδικασία προσγείωσης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 23χρονος Νιγηριανός,ο οποίος επιβιβάστηκε στο Λάγος της Νιγηρίας και είχε «έγκυρη» αμερικανική βίζα, προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αλλά επιβάτες από τις διπλανές θέσεις έπεσαν πάνω του και τον εξουδετέρωσαν. Εν συνεχεία επενέβη το πλήρωμα, που έθεσε τον Νιγηριανό υπό έλεγχο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα στο Ντιτρόιτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024