Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε ρωσικό πύραυλο αποδίδονται τα μυστηριώδη φώτα στη Νορβηγία

Σε ρωσικό πύραυλο αποδίδονται τα μυστηριώδη φώτα στη Νορβηγία

Η αποτυχημένη δοκιμή ενός ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου ήταν πιθανότητα η αιτία των παράξενων λάμψεων που αναστάτωσαν την Τετάρτη τη βόρεια Νορβηγία. Ήταν μάλιστα η όγδοη φορά που ο πυρηνικός πύραυλος Bulava αποτυγχάνει στις δοκιμές.

36

Η αποτυχημένη δοκιμή ενός ρωσικού διηπειρωτικού πυραύλου ήταν πιθανότητα η αιτία των παράξενων λάμψεων που αναστάτωσαν την Τετάρτη τη βόρεια Νορβηγία.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των αναφορών για σπειροειδείς λάμψεις στο νορβηγικό ουρανό, η Μόσχα ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μόλις είχε προχωρήσει σε δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Bulava.

Ήταν η όγδοη αποτυχία του πυραύλου σε 12 συνολικά δοκιμές, παραδέχτηκε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Ο Bulava εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο στη Λευκή Θάλασσα την Τετάρτη, περίπου την ίδια ώρα που τα παράξενα φώτα εμφανίστηκαν στον ανατολικό ουρανό της Νορβηγίας, προς την πλευρά της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν τα φώτα οφείλονταν στον Bulava, ανέφερε όμως ότι «ο κινητήρας του τρίτου σταδίου ήταν ασταθής», κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει τον πύραυλο να ακολουθήσει σπειροειδή τροχιά.

Ο Bulava είναι σχεδιασμένος να μεταφέρει έως και οκτώ πυρηνικές κεφαλές σε ακτίνα 8.000 χιλιομέτρων, και το Κρεμλίνο τον έχει περιγράψει ως βασικό όπλο του μελλοντικού πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας.

Η Μόσχα επιμένει ότι ο βασικός σχεδιασμός του πυραύλου δεν έχει ατέλειες, φαίνεται όμως ότι αδυνατεί να ελέγξει την ποιότητα των εξαρτημάτων που παράγουν οι 650 υπεργολάβοι του προγράμματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024