Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε και  έλαβε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε και έλαβε ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από το περιστατικό στα Εξάρχεια με τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος αρχηγός θα αναλάβει ο Λευτέρης Οικονόμου.

30

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από το περιστατικό στα Εξάρχεια με τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέος αρχηγός θα αναλάβει ο Λευτέρης Οικονόμου, εκπρόσωπος της αστυνομίας την περίοδο εξάρθρωσης της 17Ν.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και αναμένονται ευρύτερες αλλαγές στα ηγετικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Με αφορμή το επεισόδιο στα Εξάρχεια και τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι οι λογικές σερίφη και ράμπο οφείλονται σε υπερβάλλοντα ζήλο, ο οποίος δεν είναι καλός οδηγός για την Αστυνομία.

«Έχω ήδη ζητήσει συγγνώμη από όσους προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και το ξανακάνω δημοσίως» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και εξήγγειλε ως άμεση προτεραιότητα την ίδρυση ειδικού γραφείου διερεύνησης καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας και, δεύτερον, νέου σύγχρονου αυστηρού και αποτελεσματικού πειθαρχικού κώδικα στην Αστυνομία.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ευφημισμός. Ενδεχομένως να γίνουν λάθη. Ενδεχομένως κάποιοι να δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο. Αλλοι, ίσως να θέλουν να ονειρεύονται αντάρτικα πόλεων και εξεγέρσεις. Όμως, σκοπός μας είναι μία ανοιχτή πόλη, όπου δεν θα έχουν θέση αστυνομικές αυθαιρεσίες, ούτε θα υπάρχουν άβατα για τους πολίτες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Απέναντί μας βρίσκονται αυτοί που χάνουν το ελεύθερο να πλιατσικολογούν και να βανδαλίζουν ανενόχλητοι το κέντρο. Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία επικροτούν την προσπάθειά μας.»

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε την πρόθεση της Πολιτείας να βάλει τέλος στα γκέτο και τα «άβατα».

Δέχομαι τη φωνή, την οργή των πολιτών για ασφαλείς ανθρώπινες γειτονιές. Δεν δέχομαι ιδεολογήματα που θα καλύπτουν την ανομία και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των Αθηναίων.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν κρίσεις για να επιλεγεί ο νέος αρχηγός στην Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε το βίντεο των γεγονότων από το tvxs.

Το βράδυ της Τετάρτης πεζή περιπολία αστυνομικών δέχθηκε επίθεση με πέτρες και τούβλα στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος.

Στη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας για τον εντοπισμό των νεαρών, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν σε βιβλιοχώρο στην οδό Θεμιστοκλέους, όπου γινόταν παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη Η Αριστερά και ο κακός ο λύκος.

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν και οι αστυνομικοί προσήγαγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση τον συγγραφέα και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαχρήστο, το μέλος του ΣΥΝ Στέλιο Ελληνιάδη και έναν δημοσιογράφο της ΕΡΤ που κατέγραφε τις σκηνές με το κινητό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπαχρήστου υπήρξε βασικός εκφωνητής στη διάρκεια της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το 1973.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν έδωσε εντολή να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και ζήτησε να διερευνηθεί ποιός έδωσε την εντολή για αυτές τις προσαγωγές.

Για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσία του επικεφαλής της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα.

 Η συνέντευξη Τσίπρα

To KKE σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Οι προσαγωγές από την αστυνομία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμα κρούσμα
αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, που φανερώνει ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δράση των γνωστών προβοκατόρικων ομάδων, προκειμένου να επιβάλει την καθημερινή παρουσία και δράση των δυνάμεων καταστολής στην Αθήνα. Αυτό είναι πρωταρχικά
που την βαραίνει και δεν ξεπλένεται με την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ.»

Τα γεγονότα σχολίασε και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης: «Ο κ. Χρυσοχοϊδης άντεξε μόλις 10 ημέρες. Αναγκάστηκε, τελικώς, να προσκυνήσει την ευρύτερη ομάδα των Εξαρχείων που συνεχίζει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Η πολιτεία – για άλλη μία φορά – εάλω.»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδίκασαν την έξαρση βίας από τα όργανα της τάξης, σημειώνοντας ότι τέτοιες πράξεις καταλύουν το Κράτος Δικαίου.

«Διεκδικούμε μία ευνομούμενη πολιτεία, χωρίς εξαγριωμένους ανθρωποφύλακες που αγνοούν ή προσπερνούν στοιχειώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η κοινωνία που ονειρευόμαστε είναι μία κοινωνία δημοκρατίας και ανοχής στην διαφορετική άποψη και όχι καταστολής και βίας» τόνισαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024