Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Φρανκφούρτη εγκαινιάζει την Έκθεση Βιβλίου της και πάει Πεκίνο

Η Φρανκφούρτη εγκαινιάζει την Έκθεση Βιβλίου της και πάει Πεκίνο

«Να αναπτυχθεί περιέργεια για την Κίνα χωρίς προκαταλήψεις» ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, κατά την έναρξη της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, με την Κίνα τιμώμενη χώρα και φετινό μότο το «Παράδοση και Καινοτομία». «Απελευθερωτικής δύναμης τα βιβλία» λέει η καγκελάριος.

106

«Να αναπτυχθεί περιέργεια για την Κίνα χωρίς προκαταλήψεις» ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, κατά την έναρξη της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης το βράδυ της Τρίτης, με την Κίνα τιμώμενη χώρα και φετινό μότο το «Παράδοση και Καινοτομία».

Οι προετοιμασίες για την Έκθεση δεν ήταν ήρεμες, και το Πεκίνο είχε αντιδράσει έντονα το Σεπτέμβριο στην απόφαση των διοργανωτών να συμπεριληφθούν δύο αντιφρονούντες συγγραφείς.

Εκτός από την αυξανόμενη σημασία της Κίνας στη διεθνή σκηνή, η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε τη σημασία που έχουν τα βιβλία για την ελευθερία: «Η απελευθερωτική τους δυναμική είναι τεράστια» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι την έχει βιώσει η ίδια ως πολίτις της Ανατολικής Γερμανίας.

Έχουν προγραμματιστεί περίπου 500 μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις για την Κίνα στα πλαίσια της Έκθεσης, με τις μισές να διοργανώνονται από το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και τις άλλες μισές από τη διοργάνωση, σε μία προσπάθεια να συμπεριληφθούν και οι επικριτικές φωνές.

Η Έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη, μόνο για τους επαγγελματίες για τις πρώτες τρεις ημέρες. Το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν τους περίπου 7.000, ενώ αναμένονται περίπου 300.000 επισκέπτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024