Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης «βλέπει» ο ΣΥΝ στα κριτήρια για τα κολλέγια

Υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης «βλέπει» ο ΣΥΝ στα κριτήρια για τα κολλέγια

Σκληρή κριτική εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ στα κριτήρια για την αδειοδότηση ιδιωτικών κολλεγίων που θεσπίστηκαν με υπουργική απόφαση. «Φύλλο συκής» χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του υπουργείου για τη διασφάλιση του επιπέδου σπουδών στα κολλέγια.

106

Σκληρή κριτική εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ στα κριτήρια για την αδειοδότηση ιδιωτικών κολλεγίων που θεσπίστηκαν με υπουργική απόφαση και καθορίζουν τις ελάχιστες απαιτήσεις για να λειτουργήσουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει «φύλλο συκής» τους ισχυρισμούς του υπουργείου για τη διασφάλιση του επιπέδου σπουδών στα κολλέγια στον ιδρυτικό νόμο των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών το 2008, αναφέροντας ότι η κοινοτική νομοθεσία καθιστά αδύνατο τον έλεγχο του προγράμματος σπουδών παραρτημάτων των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει ότι οι απαιτήσεις για την στελέχωση των κολλεγίων (τουλάχιστον το 10% θα κατέχει Διδακτορικό τίτλο και το 30% Μάστερ όπως ορίζει το υπουργείο) και η απόφαση που επιτρέπει στα κολλέγια να στεγάζονται σε εγκαταστάσεις το λιγότερο 300 τ.μ. αποτελεί «περαιτέρω μειοδοσία» στα θέματα της παιδείας, δημιουργώντας «δήθεν πανεπιστήμια παραμάγαζα της Ομόνοιας».

Η μείωση στις εγγυήσεις που θα πρέπει να καταβάλλονται θεωρείται «ευκολίες πληρωμής στο πλαίσιο ενίσχυσης του επιχειρηματικού πνεύματος», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για τα Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, η εγγύηση μειώνεται από 100.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ.

Ο ΣΥΝ καταγγέλλει την «περαιτέρω απαράδεκτη υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που και με τη "βούλα" της υπουργικής απόφασης, θα επιφέρουν τα δήθεν πανεπιστήμια-παραμάγαζα της Ομόνοιας, σε ευθεία αντιπαράθεση με τις ανάγκες της χώρας για υψηλής ποιότητας δωρεάν δημόσια ανώτατη εκπαίδευση».

«Η κυβέρνηση», καταλήγει η ανακοίνωση, «αντί να προσπαθεί να βολέψει τα κολλέγια σε ιδιωτικά πανεπιστήμια της κατωτάτης υποστάθμης, θα πρέπει να επιβάλει άμεσα το κλείσιμό τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024