Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκη Μπερίσα δείχνουν τα exit poll των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία

Νίκη Μπερίσα δείχνουν τα exit poll των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στη γειτονική Αλβανία, που είχαν πάρει και χαρακτήρα δοκιμασίας για την «πολιτική ωριμότητα» της χώρας. Νίκη Μπερίσα δείχνουν τα πρώτα exit poll. Το ΚΕΑΔ φαίνεται να εξασφαλίζει έδρα στην Αυλώνα, όπου εκλέγεται ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Ντούλες.

106

Ομαλά διεξήχθησαν οι εκλογές στην Αλβανία την Κυριακή, για την επιλογή των 140 αντιπροσώπων στο Kοινοβούλιο της χώρας. Νίκη του κυβερνώντος κόμματος του Σαλί Μπερίσα δείχνουν τα exit poll.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν παρατηρητές της διαδικασίας, η συμμετοχή των ψηφοφόρων ανήλθε στο 52%.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, αλλά σύμφωνα με τα exit poll ο απερχόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα φαίνεται να προηγείται του βασικότερου αντιπάλου του, προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.

Συγκεκριμένα το exit poll της εταιρείας GANY BOBI πρόβλεψε πως το 47,6% των ψήφων λαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό τον δήμαρχο Τιράνων, Έντι Ράμα, λαμβάνει το 38% και στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης 6,5%.

Επίσης το exit poll της εταιρίας ZOGBY προβλέπει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα καταλαμβάνει 69 έδρες, σε σύνολο 140, 55 το Σοσιαλιστικό Κόμμα και 16 παραμένουν, σύμφωνα με το exit poll, αδιευκρίνιστες.

Η αποχή σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις κατεγράφη σε επίπεδα του 50%. Ωστόσο, αυτό εν μέρει ενδεχομένως οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί ψηφοφόροι δεν παρέλαβαν ακόμη τις νέες ταυτότητες και δεν είχαν εναλλακτικά διαβατήριο, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) εξασφαλίζει έδρα στην Αυλώνα, όπου εκλέγεται ο πρόεδρος του Κόμματος Βαγγέλης Ντούλες.

Επίσης εκλέγονται οι ελληνικής καταγωγής μειονοτικοί υποψήφιοι Σπύρος Ξέρρας με το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Βαγγέλης Τάβος με το Σοσιαλιστικό.

Τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας, το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, βρίσκονταν πολύ κοντά στις δημοσκοπήσεις, όπως πολύ κοντά ήταν και οι θέσεις τους για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και την καταπολέμηση της φτώχειας.

Η εκλογική διαδικασία, με 450 ξένους και 5.000 τοπικούς παρατηρητές, αποτέλεσε στοίχημα για το εάν η χώρα είναι έτοιμη να γίνει δεκτή στους κόλπους της ΕΕ. «Οι διεθνείς εταίροι μας παρακολουθούν την ωριμότητά μας και τη θέλησή μας να γίνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές αποτελούν προϋπόθεση», δήλωσε ο Εντι Ράμα αποχωρώντας από το εκλογικό κέντρο στο οποίο ψήφισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024