Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράνομες διαδικασίες πρόσληψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης «δείχνει» το ΑΣΕΠ

Παράνομες διαδικασίες πρόσληψης στο υπουργείο Δικαιοσύνης «δείχνει» το ΑΣΕΠ

Κόλαφο αποτελεί η έκθεση του ΑΣΕΠ σχετικά με «ειδικό διαγωνισμό» του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι οι 15 διορισμοί έγιναν με παράνομες διαδικασίες και ζητά την ακύρωσή τους.

53

Κόλαφο αποτελεί η έκθεση του ΑΣΕΠ σχετικά με «ειδικό διαγωνισμό» του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το ΑΣΕΠ επισημαίνει ότι οι 15 διορισμοί έγιναν με παράνομες διαδικασίες και ζητά την ακύρωσή τους και τη διενέργεια νέου διαγωνισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο διαγωνισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης -επί υπουργίας Σ.Χατζηγάκη- έγινε εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ, με τη μέθοδο της συνέντευξης και αφορούσε την κάλυψη 15 θέσεων δικαστικών κλητήρων.

Το αποτέλεσμα ήταν υποψήφιοι με βαθμό απολυτηρίου πάνω από 19 να μείνουν εκτός διορισμού, παρότι από τους 15 προσληφθέντες οι 8 είχαν βαθμό μικρότερο από 15, ενώ ακόμη και από τους επόμενους 15 επιλαχόντες μόνο οι 3 διέθεταν απολυτήριο με βαθμό άνω του 15.

«Δεν γίνεται λόγος δε, ούτε συγκριτική αναφορά, σχετικά με κάποια στοιχεία υπεροχής των 30 επιλεγέντων (σ.σ. οι 15 διοριστέοι και οι 15 επιλαχόντες), έναντι των 893 που θεωρείται ότι κρίθηκαν μη διοριστέοι», αναφέρεται στην απόφαση του ΑΣΕΠ.

Αιχμές αφήνει το αρμόδιο τμήμα του ΑΣΕΠ και για τον μη προσδιορισμό συγκεκριμένης διαδικασίας και όρων διεξαγωγής των προφορικών συνεντεύξεων, καθώς και για τον τρόπο κατάταξης των υποψηφίων βάσει των βασικών κριτηρίων.

«Ούτε από τα πρακτικά ούτε από άλλα στοιχεία που έστειλε η Επιτροπή στο ΑΣΕΠ, προκύπτει ο τρόπος αξιολόγησης ή βαθμολόγησης των προβλεπόμενων κριτηρίων, ήτοι ο βαθμός του τίτλου σπουδών, η οικογενειακή κατάσταση» σημειώνεται.

Εν τω μεταξύ, στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega αναφέρεται ότι έξι από τους 15 επιτυχόντες είναι στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σ.Χατζηγάκη, ενώ άλλοι έξι κατάγονται από τα Τρίκαλα, εκλογική περιφέρεια του υπουργού. Από την ίδια περιοχή προέρχονται ακόμη 12 άτομα από τον πίνακα των 15 επιλαχόντων.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι εκτός από την ακύρωση των προσλήψεων, επιθεωρητής του ΑΣΕΠ θα διενεργήσει και έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες τα μελη της επιτροπής του διαγωνισμού, δηλαδή οι ανώτατοι δικαστές, και αν προκύψει κάτι τέτοιο τον λόγο θα έχει στη συνέχεια ο εισαγγελέας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024