Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμος να δημιουργήσει κλωνοποιημένο βρέφος δηλώνει (πάλι) ο Δρ Ζαβός

Έτοιμος να δημιουργήσει κλωνοποιημένο βρέφος δηλώνει (πάλι) ο Δρ Ζαβός

Ο αμφιλεγόμενος γιατρός Παναγιώτης Ζαβός παραδέχεται ότι απέτυχε στις νέες του προσπάθειες να δημιουργήσει τον πρώτο κλωνοποιημένο άνθρωπο, δηλώνει όμως βέβαιος ότι θα τα καταφέρει σε διάστημα δύο ετών. «Το κλωνοποιημένο βρέφος βρίσκεται προ των πυλών» υποστηρίζει.

36

Ο αμφιλεγόμενος γιατρός Παναγιώτης Ζαβός παραδέχεται ότι απέτυχε στις νέες του προσπάθειες να δημιουργήσει τον πρώτο κλωνοποιημένο άνθρωπο, δηλώνει όμως βέβαιος ότι θα τα καταφέρει σε διάστημα δύο ετών.

Ο Δρ Ζαβός, Αμερικανός υπήκοος γεννημένος στην Κύπρο, προκάλεσε την κατακραυγή της επιστημονικής κοινότητας το 2004, όταν υποστήριξε ότι είχε εμφυτεύσει ένα κλωνοποιημένο ανθρώπινο έμβρυο στη μήτρα μιας γυναίκας. Ο ισχυρισμός του ουδέποτε επιβεβαιώθηκε.

Ο ερευνητής επιστρέφει τώρα στα φώτα της δημοσιότητας με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Independent, όπου υποστήριξε ότι δημιούργησε 14 έμβρυα-κλώνους και μετέφερε τα 11 από αυτά στις μήτρες τεσσάρων γυναικών που συμμετέχουν στις προσπάθειές του.

Παραδέχτηκε ότι το πείραμα δεν οδήγησε σε επιτυχείς εγκυμοσύνες, δήλωσε όμως βέβαιος ότι δεν απέχει πολύ από την επιτυχία: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία […] Το κλωνοποιημένο βρέφος βρίσκεται προ των πυλών. Είναι αδύνατο να μη συμβεί» δήλωσε στην εφημερίδα.

Ανέφερε επίσης ότι έχει δημιουργήσει κλωνοποιημένα έμβρυα τριών νεκρών ανθρώπων, μεταξύ άλλων της Κάντι, ενός δεκάχρονου κοριτσιού που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στις ΗΠΑ.

Τα πειράματα πιστεύεται ότι πραγματοποιούνται σε μυστικό εργαστήριο κάπου στη Μέση Ανατολή, δεδομένου ότι στις ΗΠΑ και τις περισσότερες χώρες της ΕΕ η αναπαραγωγική κλωνοποίηση απαγορεύεται.

Κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετά εργαστήρια με στόχο την απομόνωση πολύτιμων βλαστικών κυττάρων. Όμως ο Ζαβός φέρεται να έσπασε το επιστημονικό «ταμπού» προχωρώντας στην εμφύτευση τέτοιων εμβρύων στις μήτρες παρένθετων μητέρων.

Γενετιστές και ειδικοί σε θέματα γονιμότητας έχουν προειδοποιήσει ότι, πέρα από τις ηθικές πλευρές του θέματος, οι σημερινές τεχνικές κλωνοποίησης δεν εγγυώνται ότι τη γέννηση υγιών κλώνων -πολλά από τα κλωνοποιημένα ζώα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα παρουσιάζουν αναπτυξιακές ανωμαλίες ή άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα πειράματα του Δρ Ζαβού παρουσιάζονται σε εκπομπή που θα προβάλει την Τετάρτη το βρετανικό Discovery Channel.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024