Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσό για Μάρα στο Μιλάνο, «χάλκινος» ο Κοσμίδης

Χρυσό για Μάρα στο Μιλάνο, «χάλκινος» ο Κοσμίδης

Iστορία έγραψε ο Βλάσης Μάρας, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μιλάνο με 15.375 και έφτασε τα τέσσερα συνολικά. Νωρίτερα ο Λευτέρης Κοσμίδης είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος με 15.350. Την 8η θέση πήρε ο Ταμπάκος στην επιστροφή του και την 7η η Μιλλούση στη δοκό...

26

Ιστορία έγραψε στο Μιλάνο ο Βλάσης Μάρας. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονόζυγο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 15,375 και έγινε ο μοναδικός αθλητής με τέσσερα χρυσά μετάλλια στο συγκεκριμένο όργανο (από τρία έχουν ο αθλητής της Δυτικής Γερμανίας, Εμπερχαρντ Γκίνγκερ και ο Γερμανός, Φαμπιάν Χάμπιχεν).

Δεύτερος ήρθε ο Γάλλος Γιαν Κουσερά (15,250) και τρίτος ο Ουκρανός, Νικολάι Κουκσένκοφ (14,925).

«Είμαι ευχαριστημένος που με 1,5 ώρα προπόνησης την ημέρα κατάφερα να κατακτήσω αυτό το μετάλλιο. Δεν έκανα καλή προετοιμασία γιατί αφιερώνω πολύ χρόνο στις σπουδές μου. Επέστρεψα στις διακρίσεις και συνεχίζω» δήλωσε μετά τον αγώνα ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο πρωταθλητής μας είχε περάσει με τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στον τελικό.

«Θέλω να μεγαλώσω το ρεκόρ μου»

Ο Μάρας κρέμασε για 4η φορά στην καριέρα του το χρυσό στο λαιμό του και έγινε ο πρώτος αθλητής που το καταφέρνει! Ο Έλληνας πρωταθλητής μιλώντας στο sport.gr είπε ότι είναι έτοιμος να αυξήσει τη χρυσή… συλλογή του και αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη:

«Η καλή μέρα φάνηκε για μένα από το πρωί. Ξύπνησα καλά και ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω στον τελικό. Εκτέλεσα καλά το πρόγραμμά μου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά μου. Βρισκόμουν σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι αυτήν την εποχή έχω ρίξει το βάρος στις σπουδές μου».

Ο «χρυσοδάκτυλος» του μονόζυγου έγραψε στο Μιλάνο ιστορία, αλλά το γεγονός αυτό δεν τον αγχώνει, αντίθετα του δίνει κίνητρο για να μεγαλώσει τη συλλογή του:

«Σίγουρα είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχω κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια. Αυτό όμως δεν αγχώνει για τη συνέχεια, καθώς αν συνέβαινε θα είχα σταματήσει. Θέλω να μεγαλώσω το ρεκόρ μου και ελπίζω να τα καταφέρω».

Ο Μάρας κατά τη διάρκεια της απονομής έδειξε με το χέρι του ότι αφιερώνει κάπου το μετάλλιο που κατέκτησε. Το πρόσωπο το αποκαλύπτει ο ίδιος:

«Το αφιέρωσα στον προπονητή μου, τον Δημήτρη Ράφτη. Σε αυτόν χρωστάει ότι έχω πετύχει. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στην καριέρα μου και αξίζει και αυτός τα χρυσά μετάλλια που έχω κατακτήσει», κατέληξε ο πρωταθλητής μας.

Πιστός στην παράδοση ο Κοσμίδης

Tην παράδοση των διακρίσεων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνέχισε ο Λευτέρης Κοσμίδης και στο Μιλάνο. Ο πρωταθλητής του εδάφους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο έδαφος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» της ιταλικής πόλης.

Συγκέντρωσε 15,350 βαθμούς και πρόσθεσε ένα ακόμη χάλκινο στη συλλογή του ύστερα από αυτό που είχε κατακτήσει το 2007.

Ετσι, επιβεβαίωσε τους ανθρώπους του χώρου που θεωρούν ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου είναι μια σταθερή αξία στο «χρηματιστήριο» της παγκόσμιας ενόργανης γυμναστικής. Πρωταθλητής Ευρώπης 2009 στο έδαφος είναι ο Γερμανός, Φαμπιάν Χάμπιχεν (15,4500 και δεύτερος ο, επίσης, Γερμανός, Ματθίας Φάριγκ (15,400).

«Είμαι ευχαριστημένος»

Με το χάλκινο μετάλλιο από τις ασκήσεις εδάφους του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής θα επιστρέψει από το Μιλάνο στην Αθήνα ο Λευτέρης Κοσμίδης. Ο αθλητής της Ειρήνης Περιστερίου είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό ανδρών και το 2007 παρόλο που τότε είχε αγωνιστεί ως έφηβος (ήταν μόλις 16 ετών).

«Είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι παρέμεινα σταθερός στις επιδόσεις μου και δεν υπήρξε κάποια πτώση. Ημουν 3ος και το 2007 στην Ολλανδία. Ισως οι κριτές να μου έκοψαν κάποια εκατοστά αλλά και οι άλλοι συναθλητές μου εκτέλεσαν πολύ καλά τα προγράμματα τους. Συνεχίζω τη δουλειά γιατί υπάρχουν αρκετές υποχρεώσεις αυτή τη χρονιά», τόνισε ο 18χρονος.

*Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα γυναικών αναδείχθηκε η Ελβετή, Αριέλα Κεσλίν (14,625), δεύτερη η Ρωσίδα, Γιούλια Μπέργερ (14,325) και 3η η Ουκρανή Ανα Καλάσνικ (14,275).

Όγδοος ο Ταμπάκος

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στην επανεμφάνισή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 5 χρόνια. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό των κρίκων στο Ευρωπαϊκό του Μιλάνου με 14.975β.

Ο Ταμπάκος δεν έκανε και την καλύτερη δυνατή έξοδο με αποτέλεσμα να πάρει χαμηλή βαθμολογία. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Γκέλνερ με 15.750β., δεύτερος κατετάγη ο Βορομπίον (15.600β.) και τρίτος ο αειθαλής Γιόβτσεφ (15.550β.), ο οποίος εκτός από αθλητής είναι και πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

«Υστερα από πέντε χρόνια απουσίας από διοργανώσεις έδωσα το παρόν σε έναν τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στους κρίκους. Μόνο και μόνο για αυτό είμαι ευχαριστημένος. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι σήμερα το πρόγραμμα βαθμολογήθηκε με την κανονική αρχική αξία, δηλαδή με 6,70» υπογράμμισε ο Δημοσθένης Ταμπάκος, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Εβδομη η Μιλλούση

Η Βασιλική Μιλλούση κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό της δοκού συγκεντρώνοντας 13.450 βαθμούς. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε χαμηλή βαθμολογία, καθώς είχε μια πτώση, ενώ ήταν φανερό το άγχος της κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2009 στη δοκό είναι η ουκρανή, Γιάνα Ντέμιανσουκ (14.775), με δεύτερη την ρουμάνα, Αναμαρία Ταμιρζιάν (14.750) ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η, επίσης, ρουμάνα, Γκαμπριέλα Ντραγκόι με 14.650.

«Δεν κατάφερα να ξεπεράσω το άγχος. Τα πόδια μου έτρεμαν. Είναι η πρώτη φορά που προκρίθηκα σε τελικό. Συνεχίζω με πολύ δουλειά για να καταφέρω κάτι καλύτερο την επόμενη φορά» υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.

Στα υπόλοιπα

Στον ίππο με λαβές πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ούγγρος Κρίστιαν Μπέρκι με 15,600 βαθμούς. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε Αγγλος, Λούις Σμιθ (15,550) και το χάλκινο ο, επίσης, Αγγλος, Ντάνιελ Κίτινγκς 15,500.

Στο δίζυγο γυναικών πρωταγωνίστρια ήταν η Αγγλίδα Ελίζαμπεθ, Τουίντλ (15,575) που άφησε στην δεύτερη θέση την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σύνθετο ατομικό, Ξένια Σεμένοβα (Ρωσία, 15,500) καιστην τρίτη την Γερμανίδα, Ανα Μπρίνκερ (14,800).

Γκρουπ με θαυμαστές έχει ο Ιταλός Ιγκορ Κασίνα. Είχαν γεμίσει μια εξέδρα του σταδίου και όταν ο Ολυμπιονίκης είχε πτώση στο μονόζυγο δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν και να φωνάζουν ότι είναι ο κορυφαίος.

Στο έδαφος γυναικών πρώτευσε η Αγγλίδα, Ελίζαμπεθ Τουΐντλ με 15,150 και ακολούθησαν η Ιταλίδα, Βανέσα Φεράρι με 14,675 και η Ρωσίδα, Ξένια Σεμένοβα με 14,625.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024