Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του ΕΣΡ για το MEGA

Στις 5 Μαρτίου η απόφαση του ΕΣΡ για το MEGA

Σε ακρόαση στις 5 Μαρτίου έχει κληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., προκειμένου να κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει.

Στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της 5ης Μαρτίου θα κριθεί όπως όλα δείχνουν το μέλλον του MEGA.

Εκείνη την ημέρα είναι προγραμματισμένη η ακρόαση από του ΕΣΡ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, από την οποία θα κριθεί εάν έχει τη δυνατότητα, βάσει του νόμου, να εκπέμπει, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου η εταιρεία ενημέρωσε με υπόμνημα για την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της διαδικασίας του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, και η οποία θα εκδικαστεί μαζί με τις προσφυγές των καναλιών ΣΚΑΪ, ALPHA, STAR, ANT1 στις 2 Μαρτίου.

Παράλληλα, σήμερα προσήλθαν στα γραφεία του ΕΣΡ εκπρόσωποι των καναλιών ΑΡΤ και Μακεδονία, υποστηρίζοντας ότι πλέον πρόκειται για θεματικούς και περιφερειακούς σταθμούς. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4339, μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια. Στο πλαίσιο αυτό, στις 27 Φεβρουαρίου το ΕΣΡ θα διεξάγει διάσκεψη προκειμένου να αποφανθεί για τους δύο παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στην περίπτωση που το ΕΣΡ αποφανθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να σταματήσουν να εκπέμπουν, θα δοθεί εντολή στην DIGEA για διακοπή του σήματος με παράλληλη επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών για τις έξι άδειες

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες ομάδες του ΕΣΡ εργάζονται εντατικά για τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών των έξι ενδιαφερομένων που κατέθεσαν αίτηση για μία τηλεοπτική άδεια. Εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος για την 7η άδεια η οποία εκκρεμεί, η άδεια θα εκπέσει με τις θεματικές.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024