Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BBC: Στροφή στις βρετανικές παραγωγές από... υποχρέωση

BBC: Στροφή στις βρετανικές παραγωγές από… υποχρέωση

Στην παραγωγή περισσότερα βρετανικών τηλεοπτικών προϊόντων υποχρεώθηκε το BBC από τον αρμόδιο ρυθμιστή της Βρετανίας.

Στην παραγωγή περισσότερα βρετανικών τηλεοπτικών προϊόντων υποχρεώθηκε το BBC από τον αρμόδιο ρυθμιστή της Βρετανίας.

Η εποπτεύουσα αρχή τηλεοπτικών προγραμμάτων, προτείνει την ισορροπία του περιεχομένου που προβάλλεται σε Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία και Αγγλία και διέταξε το 90% των εκπομπών σε prime time να είναι βρετανικής παραγωγής.

Με τον τρόπο αυτό, σχεδόν παύονται οι μη βρετανικές παραγωγές ή καταδικάζονται μόνο σε βραδινές επαναλήψεις. Παράλληλα, η αρχή παρότρυνε το BBC να προβεί σε παραγωγές και έξω από το Λονδίνο σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί η διανομή των εξόδων και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

Η Ofcom που έβαλε στο τραπέζι τη συζήτηση, αναμένει από το BBC τακτικές αναφορές για να αποδεικνύεται η προσπάθεια αλλαγής. Την ίδια ώρα, η Ofcom προσανατολίζει τις αλλαγές και στο εσωτερικό του Media Group, προωθώντας τη διαφορετικότητα και ζητώντας τουλάχιστον το 15% του προσωπικού να προέρχονται από μη βρετανική εθνικότητα και οι μισές διοικητικές και στρατηγικές θέσεις να καλύπτονται από γυναίκες.

Από αυτή την υπόθεση, ανεπηρέαστο δεν θα μείνει ούτε το ραδιόφωνομ με τα Radio 1 και 2, να υποχρεώνονται να προωθούν περισσότερα βρετανικά τραγούδια παρά εισαγωγές νέων κομματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κέβιν Μπάκουρστ, Επικεφαλής Media και περιεχομένου της Ofcom, ανέφερε σχετικά: «Το BBC είναι o ακρογωνιαίος λίθος των βρετανικών μεταδόσεων, αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει περισσότερα για να παρέχει καλύτερη ποιότητα και διαφορετικότητα, καλύπτοντας έτσι τα ενδιαφέροντα και τις ζωές στα πλάτη και τα μήκη της Βρετανίας».

Παναγιώτης Γκανάς

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024