Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Twitter μετράει τις πληγές του

To Twitter μετράει τις πληγές του

Το δημοφιλές Μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έμαθε στους χρήστες τον λακωνικό λόγο των 140 χαρακτήρων, περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του και αυτό που μένει είναι να δείξει ότι θα καταφέρει να πάρει μια ανάσα, ανάμεσα στα νέα Μέσα που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το δημοφιλές Μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έμαθε στους χρήστες τον λακωνικό λόγο των 140 χαρακτήρων, περνάει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του και αυτό που μένει είναι να δείξει ότι θα καταφέρει να πάρει μια ανάσα, ανάμεσα στα νέα Μέσα που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το Twitter δεν βρίσκεται άδικα μέσα στο κορυφαία Social Media αλλά νομοτελειακά το μοτίβο του, έδινε για πολλούς μια ημερομηνία λήξης στο προϊόν. Ήδη έχει καταφέρει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια όπως για παράδειγμα τον «πόλεμο» και ο αποκλεισμός από ορισμένες χώρες, το κοινωνικό φαινόμενο των προσβολών που ξεφεύγουν από τα όρια ακόμη και το δυσλειτουργικό πακέτο λιγοστών υπηρεσιών που το ίδιο προσφέρει ως Μέσο π.χ. διαφημιστικές επιλογές σε σύγκριση με τα άλλα Μέσα.

Κομβικό ρόλο στο να μείνει στην επιφάνεια για λίγο ακόμη το Twitter, ώσπου να βρει τα πατήματα του στη νέα εποχή σ.σ. σε δοκιμαστική έκδοση οι ιδιοκτήτες σκέφτονται την αύξηση των χαρακτήρων σε 280, έπαιξε και παίζει και ο πρόεδρος Τραμπ. Λάτρης του Μέσου, αγαπά να μισείται από τους χρήστες του Twitter, ανεβάζοντας συχνά απόψεις, αποφθέγματα και σχόλια.

Το κύριο ζήτημα που θα κληθεί όμως το Twitter να αντιμετωπίσει, είναι η παραβίαση της ευγενούς συμπεριφοράς και οι ακραίες προσβολές μεταξύ των χρηστών. Η κατάσταση προ πολλού είχε ξεφύγει αλλά με μεμονωμένα περιστατικά χρηστών. Πλέον όμως το Μέσο που προοριζόταν για μια νέα μορφή ειδησεογραφίας, φιλοξενεί ολόκληρες καμπάνιες μίσους, ρατσισμού, απειλών και προσβολών.

Σε πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης του Twitter με τον κυβερνήτη της Βιρτζίνια, Mark Warner σχετικά με το θέμα, ο τελευταίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η διοίκηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πόσο σοβαρό είναι το θέμα της συμπεριφοράς και το ότι θίγονται δημοκρατικά ζητήματα».

Το Twitter έχει ακόμη φανατικούς χρήστες και έχει καταφέρει κάτι που για παράδειγμα το Facebook ποτέ δεν έκανε. Τη δημιουργία ενός community μεταξύ των χρηστών, οι οποίοι έχουν ένα συγκεκριμένο στίγμα, γνωρίζονται έστω και ονομαστικά και παρά τις διαφωνίες παρουσιάζουν μια συνοχή.

Ίσως λοιπόν, αυτό που λείπει από το Μέσο σε αυτή τη φάση, δεν είναι η καινοτομία αλλά η ορθή διαχείριση των χρηστών και η θεωρητική εγγύηση ότι οι χρήστες μπαίνουν σε έναν τόπο δικτύωσης και ενημέρωσης και όχι σε ένα τόπο όπου η παραμικρή έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε επίθεση.

Παναγιώτης Γκανάς

in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024