Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γούτα: 49 άνθρωποι κατάφεραν να εγκαταλείψουν την περιοχή

Γούτα: 49 άνθρωποι κατάφεραν να εγκαταλείψουν την περιοχή

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει τα σχέδια, όπως τα χαρακτήρισε, της Ουάσινγκτον που έχουν στόχο να υπονομεύσουν την ενότητα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της συριακής προεδρίας. Από την πλευρά του, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως άλλοι 49 άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα την περιοχή της ανατολικής Γούτα μετά τη διάνοιξη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεσμεύθηκε να αντιμετωπίσει τα σχέδια, όπως τα χαρακτήρισε, της Ουάσινγκτον που έχουν στόχο να υπονομεύσουν την ενότητα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της συριακής προεδρίας.

«Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας δεν θα σταματήσει όσο υπάρχει έστω και ένας τρομοκράτης», ανέφερε, σύμφωνα με τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram. «Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα δυτικά σενάρια που έχουν σκοπό [να υπονομεύσουν] την ενότητα και την κυριαρχία της χώρας μας».

«Τρομερές μάχες» ακόμα και τώρα…

Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τη Συρία δήλωσε πως ο πόλεμος στη Συρία, που έχει εισέλθει στον όγδοο χρόνο του, θα μπορούσε ακόμη να παραγάγει «τρομερές μάχες», όσο κι αν η μάχη για τον πολιορκούμενο θύλακα της ανατολικής Γούτα φαίνεται να είναι η τελευταία σε μια σειρά «τελειωτικών μαχών».

Ο Γιαν Έγκελαντ, επικεφαλής του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες, είπε πως δεν είναι πολύ αργά για διαπραγματεύσεις προκειμένου να αποτραπεί μια μεγάλη αιματοχυσία στις πόλεις Ιντλίμπ, Ντεράα και Αφρίν και πως τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν πως ένα νέο σύστημα ειδοποίησης για τις συντεταγμένες των συριακών νοσοκομείων θα μειώσει τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων.

Εξάλλου, ο Ζιάντ Μσαλάτι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος εξωτερικών υποθέσεων στη Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς, δήλωσε πως αυτοκινητοπομπή 25 φορτηγών που μεταφέρουν τρόφιμα και φάρμακα θα εισέλθει αύριο στην πολιορκούμενη, ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα.

Αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα κατάφερε να εισέλθει στην αναρτοκρατούμενη ανατολική Γούτα την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας μεγάλης επίθεσης του στρατού για την ανακατάληψη του θύλακα.

Άλλοι 49 άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχή

Από την πλευρά του, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως άλλοι 49 άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα την περιοχή της ανατολικής Γούτα μετά τη διάνοιξη ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, το οποίο επικαλείται τον υποστράτηγο Γιούρι Γεφτουσένκο.

Ο Γεφτουσένκο, που είναι ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου ειρήνης και συμφιλίωσης στη Συρία, δήλωσε πως με αυτούς ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την περιοχή ξεπερνά τους 350 πρόσφυγες.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024