Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην βομβαρδίσουν τη Δαμασκό

Η Μόσχα προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην βομβαρδίσουν τη Δαμασκό

Η Μόσχα μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην πλήξει την Δαμασκό με τις δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ , δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Μόσχα μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας προειδοποίησε την Ουάσιγκτον να μην πλήξει την Δαμασκό με τις δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Συζητήσαμε σήμερα μεταξύ άλλων ζητημάτων του συριακού προβλήματος τις ενέργειες των ΗΠΑ, πρωτίστως στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και σε όλη την επικράτεια του ανατολικού τμήματος της Συρίας, όπου οι αμερικανοί πράγματι δημιουργούν στρατιωτικές βάσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «…οι ΗΠΑ θέλουν να εδραιώσουν τις θέσεις τους εκεί για μεγάλο διάστημα, αν όχι για πάντα, και να συμβάλουν στην κατάρρευση της Συριακής Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό χρησιμοποιούνται οι πιο διαφορετικές μέθοδοι».

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «χθες ενημερώσαμε την κοινή γνώμη μέσω του Υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών ότι ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων» και «προειδοποιήσαμε με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις ΗΠΑ μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας» για αυτές τις προβοκάτσιες, μετά τις οποίες, όπως είπε, «οι δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν και την Δαμασκό».

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά αυτά τα ανεύθυνα σχέδια δεν θα υλοποιηθούν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τα σχέδια αυτά καταδεικνύουν ότι η πολιτική που προσβλέπει στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης με οποιαδήποτε πρόφαση εξακολουθεί να είναι στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ και δεν είναι τυχαίο όταν λένε ότι όλα τα σενάρια βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024