Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσα συνέβησαν στην Τούμπα

Τζανακόπουλος: Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όσα συνέβησαν στην Τούμπα

Για σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στην Τούμπα και έστειλε μήνυμα ότι «θα μπει τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τη χώρα». Η κυβέρνηση θα λάβει «δύσκολες αποφάσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος» είπε, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά προστίθεται στον κατάλογο βίας εδώ και δεκαετίες. Τι είπε για τη σχέση κυβέρνησης - Σαββίδη, την υπόθεση Novartis, τους δύο έλληνες στρατιωτικούς και τη δήλωση Καμμένου περί ομηρίας.

Για σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή και έστειλε μήνυμα ότι «θα μπει τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τη χώρα».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει «δύσκολες αποφάσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος», ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά προστίθεται στον κατάλογο βίας εδώ και δεκαετίες.

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να συγκρουστεί με τα οργανωμένα συμφέροντα που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, να συγκρουστεί με όσα για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε ανέθρεψαν με τον εναγκαλισμό τους με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε απλά ανέχτηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή κυβέρνηση συγκρούστηκε στην πράξη, όχι στα λόγια. Και τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά» είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα μέτρα:

  • Με τον ορισμό τακτικών δικαστών για υποθέσεις της αθλητικής δικαιοσύνης.
  • Με την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ τόσο με την ελληνική νομοθεσία και τα πρότυπα της FIFA/UEFA.
  • Με την αυστηροποίηση του πλαισίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
  • Με τη στενή συνεργασία της Πολιτείας με τη FIFA και την UEFA στον τομέα της διαφάνειας και της ισοτιμίας των αγώνων, την άρση του ελέγχου της διαιτησίας από τις ΠΑΕ και την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας στο πεδίο των οικονομικών, τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των ΠΑΕ.

«Η κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα, όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερα δραστικά μέτρα» σημείωσε, προσθέτοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος».

«Αποφάσεις δύσκολες και σκληρές για κάποιους που επιμένουν να μην δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στο ίδιο το άθλημα, τον κόπο και την προσπάθεια των αθλητών και φυσικά, στον φίλαθλο κόσμο. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν, με την πολύτιμη και απαραίτητη συμβολή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να δώσουμε ένα τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό και την εικόνα της χώρας διεθνώς» σημείωσε.

Για τη σχέση κυβέρνησης – Σαββίδη

Αναφορικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, απάντησε ότι «η ελληνική ιθαγένεια στον κ. Σαββίδη δόθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά και με προσωπική παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού προτάθηκε η επένδυση στη ΣΕΚΑΠ για να μην καταλήξει στα χέρια τούρκων επενδυτών».

«Οι αναφορές της αντιπολίτευσης γίνονται με αφορμή ένα και μόνο περιστατικό που αφορά τα πρόστιμα της προηγούμενης διοίκησης της ΣΕΚΑΠ τα οποία αγνοούσε» πρόσθεσε.

«ΝΔ και Αντώνης Σαμαράς να απαντήσουν στα νέα στοιχεία για την Novartis»

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να απαντήσουν στα νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis.

«Τη Νέα Δημοκρατία δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση, αλλά μόνο η συγκάλυψη της υπόθεσης Novartis» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και υπογράμμισε: «Κάθε μέρα που η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis συνεχίζει τις εργασίες της, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταρρίπτουν με πάταγο τις ανυπόστατες θεωρίες της Νέας Δημοκρατίας και των φερόμενων ως εμπλεκομένων περί σκευωρίας».

«Και κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η ΝΔ δεν ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τώρα επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου. Διότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση αλλά μονάχα η συγκάλυψη» πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα και απευθύνθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας «αντί η ΝΔ και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους έλληνες πολίτες».

«Τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κάλυψη σε Καμμένο για τα περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών

«Πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές και τόνισε πως «στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη γρήγορη επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας».

«Η κυβέρνηση αναμένει να δει το κατηγορητήριο και εργάζεται έτσι ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση στο συγκεκριμένο περιστατικό» ανέφερε, εκτιμώντας ότι αυτή θα είναι και η πιο πιθανή εξέλιξη.

«Αν η Τουρκία επιλέξει να κλιμακώσει, θα αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες» προειδοποίησε.

Παράλληλα, ο κ. Τζακόπουλος παρείχε κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τη δήλωση περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών, σημειώνοντας πως «ο κ. Καμμένος έκανε την αναφορά προφανώς μεταφορικά».

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024