Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Βρετανία απελαύνει 23 ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στον Σκριπάλ

Η Βρετανία απελαύνει 23 ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στον Σκριπάλ

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας την απέλαση 23 ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Είναι τραγικό που ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον δρόμο», είπε ενώπιον του Κουνοβουλίου βρετανίδα πρωθυπουργός. Για τη λήψη αντίμετρων «προειδοποίησε» το Λονδίνο, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο.

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας την απέλαση 23 ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στο πλαίσιο της Σύμβασης της Βιέννης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απελάσει τώρα 23 ρώσους διπλωμάτες που έχουν εντοπισθεί ως μη δηλωμένοι πράκτορες των υπηρεσιών Πληροφοριών. Έχουν μία μόνο εβδομάδα για να αναχωρήσουν».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απέλαση από το Λονδίνο εδώ και 30 χρόνια θα υποβαθμίσει τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια.

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου» είπε.

Στην ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά την απέλαση 23 ρώσων διπλωματών, την μεγαλύτερη εδώ και 30 χρόνια.

«Είναι τραγικό που ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον δρόμο»

«Τραγικό» χαρακτήρισε ενώπιον του κοινοβουλίου τον δρόμο που ακολούθησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον διπλωματικό τομέα, η Τερέσα Μέι, για να ανακοινώσει κατά την ομιλία της ότι η Μόσχα είναι ένοχη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην διπλού ρώσου πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ.

«Πολλοί από εμάς έστρεψαν με ελπίδα του βλέμμα προς τη μετασοβιετική Ρωσία. Θέλαμε μία καλύτερη σχέση και είναι τραγικό που ο πρόεδρος Πούτιν επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο», είπε.

Ταξιδιωτική οδηγία του ΥΠΕΞ για όσους ταξιδέψουν στη Ρωσία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποίησε τους Βρετανούς πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Ρωσία για τον κίνδυνο «εχθρικών αντιδράσεων» απέναντί τους μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών με αφορμή την υπόθεση Σκριπάλ.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ αναθεώρησε τις ταξιδιωτικές οδηγίες του για τη χώρα, καλώντας όσους ταξιδεύουν στη Ρωσία να αποφεύγουν τα πολιτικά σχόλια.

«Λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ρωσίας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας την πιθανότητα (έκφρασης) αντιβρετανικών αισθημάτων ή παρενόχλησης σε αυτήν την περίοδο» αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

«Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε σε εγρήγορση, να αποφεύγετε τυχόν διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις και να αποφεύγετε να σχολιάζετε δημοσίως τις πολιτικές εξελίξεις» συνεχίζει το κείμενο αυτό.

Η βρετανική αστυνομία εκτιμά ότι 10.000-20.000 Βρετανοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στη Ρωσία το καλοκαίρι για το Μουντιάλ.

Απειλεί με αντίποινα η Ρωσία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, «προειδοποίησε» το Λονδίνο για τη λήψη αντιμέτρων εάν η Βρετανία απελάσει ρώσους διπλωμάτες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Εν τω μεταξύ, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται την Τετάρτη (21.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την ενημέρωση των μελών του σχετικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του Σκριπάλ και της κόρης του.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024