Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετά τα ΜΜΕ ο Ερντογάν θέλει να ελέγχει και το διαδίκτυο

Μετά τα ΜΜΕ ο Ερντογάν θέλει να ελέγχει και το διαδίκτυο

Αφού κατάφερε να οδηγήσει τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του στον γκρεμό ελέγχοντάς τα, βάζοντας λουκέτο σε αρκετά και φυλακίζοντας δημοσιογράφους με τη δικαιολογία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 15ης Ιουλίου 2016 ,ο «Σουλτάνος» ετοιμάζεται να περιορίσει τον αχανή κόσμο του Διαδικτύου.

Αφού κατάφερε να οδηγήσει τα μέσα ενημέρωσης της χώρας του στον γκρεμό
ελέγχοντάς τα, βάζοντας λουκέτο σε αρκετά και φυλακίζοντας
δημοσιογράφους με τη δικαιολογία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο
δημοψήφισμα της 15ης Ιουλίου 2016 ,ο «Σουλτάνος» ετοιμάζεται να
περιορίσει τον αχανή κόσμο του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», για την ακρίβεια, ό,τι δεν έχει καταφέρει να ελέγξει μέχρι σήμερα το κάνει με σχέδιο νόμου που εισήχθη πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή. Ενα εκτεταμένο σύνολο νέων περιορισμών για το Διαδίκτυο, το οποίο αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια Τούρκους που το χρησιμοποιούν καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – όσα δεν ελέγχει ο ίδιος ο Ερντογάν.

Το μένος του απέναντι σε όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη και δεν συνάδει με τα ήθη και τις παραδόσεις της γείτονος χώρας έχει και παράπλευρες απώλειες, όπως είναι η περίπτωση του καλτ ιεροκήρυκα Adnan Oktar. Για επτά χρόνια ο Oktar παρουσιάζει μια ιδιότυπη καθημερινή εκπομπή μέσω δορυφορικής και καλωδιακής τηλεόρασης καθώς και μέσω του Διαδικτύου, όπου μιλάει για τον ισλαμικό «δημιουργισμό», την ειρήνη και την αγάπη, ενώ συχνά το στούντιο γεμίζει γυναίκες που φορούν μίνι φούστες και βαθιά ντεκολτέ, τα οποία όμως φροντίζουν να καλύπτουν με μπλουζάκια στο χρώμα του δέρματος για να μην προκαλούν!

Όπως αναφέρουν οι New York Times, «oι συντηρητικοί της κυβέρνησης λένε ότι θέλουν να του κλείσουν το κανάλι. Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι η περίπτωση Oktar είναι ένα ακόμα παράδειγμα στην όλη προσπάθεια της κυβέρνησης που επιδιώκει ευρείας εμβέλειας περιορισμούς στο περιεχόμενο του Διαδικτύου και των ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Ο πραγματικός σκοπός είναι να κλείσει και το τελευταίο οχυρό των ΜΜΕ και της πολιτικής της αντιπολίτευσης καθώς η κυβέρνηση διευρύνει μια ήδη τρομερή καταστολή των διαφωνούντων».

Την ίδια ώρα επικεφαλής ιστοχώρου της Τουρκίας προειδοποιεί: «Με τον κύριο Adnan ως δικαιολογία, έρχεται μια εκτεταμένη λογοκρισία για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Διαδίκτυο», ενώ ο Harlem Désir, εκπρόσωπος για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, κάλεσε τους νομοθέτες να αναθεωρήσουν το νομοσχέδιο λέγοντας ότι περιορίζει τον πλουραλισμό στο Διαδίκτυο και μπορεί να είναι ασυμβίβαστος με τις διεθνείς συμβάσεις.

Ο έλεγχος όμως των μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα στη 15ετή θητεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και ο νέος νόμος για τα μέσα ενημέρωσης θα γείρει τη ζυγαριά προς το μέρος του επιτρέποντάς του να «φιμώσει» όποια αντίθετη προς τον ίδιο φωνή.

in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024