Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εφ' όλης της ύλης συνάντηση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης με την ειδική σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ.

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης στον Λευκό Οίκο είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Τρίτης με την ειδική σύμβουλο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και διευθύντρια του τομέα Ευρωπαϊκών και Ρωσικών σχέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, κ. Φιόνα Χιλ.

Η συζήτηση κάλυψε ευρύ φάσμα θεμάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα περιφερειακά γεωπολιτικά θέματα και τις εγχώριες οικονομικές εξελίξεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί ο κ. Μητσοτάκης στην Ουάσιγκτον ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μάλιστα διεξάγεται εν μέσω της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και στο εν εξελίξει περιστατικό με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο.

Κατά τη διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αμερικανούς αξιωματούχους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και να τονίσει τον ισχυρό περιφερειακό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας γεωπολιτικής, οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Μάικ Λι, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε ζητήματα που αφορούν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Στο εν λόγω ζήτημα, ο γερουσιαστής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024